Војводина НС семе осигурала челну позицију пред мини-лигу

Победом од 3:1 над Јединством из Старе Пазове, одбојкаши Војводине НС семе осигурали су прву позицију за мини-лигу, у којој ће двокружно играти најбољих шест екипа.
Odbojkasi Vojvodine NS seme/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/ Одбојкаши Војводине НС семе уписали 15. победу у првенству

Тријумф над увек неугодним Сремцима био је 15. ове сезоне за актуелног шампиона, али до њега су стигли после губитка првог сета.

Јасно је било пре почетка утакмице да крајњи исход зависи од Новосађана, али је Јединство уводни сет одиграло веома добро, пре свега у одбрани и залужено повело, а када је домаћин додао гас, све је завршено према очекивању.

Поново је комбиновао тренер домаћина Гавранчић, а све у циљу разигравања што већег броја играча јер ће све расположиве снаге бити неопходне у доигравању (10 утакмица), као и за саму завршницу шампионата.

- Уз честитке за победу, игром нисмо сто посто задовољни, има ту доста ствари да се поправи. У пуном смо тренингу и не желимо да ту попустимо због утакмица. Приоритет нам је побољшање игре, поправљање многих сегмената, а то се може само јаким тренинзима. Знамо крајњи циљ и зато је неопходно да унапређујемо игру и темпирамо је за саму завршницу првенствене трке – рекао је  Гавранчић.

Примач сервиса Давид Мехић очекује боља издања Воше у наредном периоду.

- Резултат показује да није баш било лако, ривал је почео добро, али после смо дошли на своје. Није то још онај ниво који очекујемо, али је било довољно за победу. Окрећемо се новим задацима – казао је Мехић.

Дугогодишњи капитен Војводине, а сада средњи блокер Јединства Чедомир Станковић није незадовољан како се његова екипа приказала у Новом Саду.

- Примарни циљ смо остварили победом над Радничким, а то је овера пласмана у мини-лигу. У меч са шампионом смо ушли доста храбро, међутим, од другог сета Војводина је заиграла много боље и рутински привела меч крају. Остаје жал што нисмо пружили већи отпор и боље решили ситуације које смо имали - рекао је Станковић.

Без обзира на пораз, Сремци заслужују похвале за показано у Спенсу.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести