Војводина повела у полуфиналу плеј-офа

Према најавама из табора одбојкаша Војводине НС семе, пред почетак полуфинала плеј-офа, могло је да се закључи да желе да покажу зашто су актуелни шампиони и екипа која је још пред почетак сезоне проглашена за првог фаворита првенства.
Mirko Radevic
Фото: Мирко Радевић у напду, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Истина, имали су сиви период у мини-лиги, али је то брзо заборављено и игра коју су демонстрирали у првом мечу с Младим радником наговештава одбрану титуле.

Било је неизвесно у првом сету, добили су га црвено-бели, а онда одирали готово савршени други и трећи. Све је почињало од доброг сервиса, а надовезали су се блок и игра у пољу. Није било изгубљене лопте, а видело се да је атмосфера на врхунском нивоу,као и жеља да се Пожаревљанима покаже ко је газда у полуфиналу.

Миран Кујунџић и Давид Мехић водили су тим, уз помоћ Дмитра Вијецког који је добио шансу уместо Божидара Вучићевића, што је можда било једно од изненађења за Млади радник,с тим што Воша има по два добра играча на свакој позицији. Публика је била на нивоу, иако можда не бројна како то заслужује полуфинале плеј-офа, али сви се надају да ће трибине бити испуњене када буде најпотребније – у финалу.

Шеф струке Синиша Гавранчић био је задовољан партијом комплетне екипе.

„Било је веома важно да добијемо први сет због самопоуздања, када смо то учинили до изражаја је дошао квалитет. Сервис је био одличан, али су и остали елементи били на високом нивоу. Ово је само први корак, већ смо се окренули другој утакмици у Пожаревцу“, рекао је Гаранчић.

Искусни блокер Мирко Радевић истакао је снагу тима као главни адут победе, а очекује још виши ниво у наредним мечевима.

„Радује ме наша добра игра, ово је налик ономе што прижељкујемо. Играли смо онако како смо замишљали. Били смо добри у свим сегментима, посебно на сервису, али и у блоку и у одбрани. Добили смо овај меч пре свега тимском игром. Сигуран сам да ћемо у наредним утакмицам играти још боље“, најавио је Радевић.

Други меч полуфинала играће се сутра у Пожаревцу, а трећи у Новом Саду 13. априла.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести