Војводина савладала Тулуз

Одбојкаши Војводине НС Семе савладали су Тулуз са 3:0 (25:22, 25:23, 25:21) у мечу треће, последње рунде квалификација за Лигу шампиона.
Vojvodina Tuluz/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Одбојкаши Војводине НС семе максималним резултатом савладали су француски Тулуз у првом сусрету трећег кола квалификација за Лигу шампиона и дошли на корак до пласмана у елитно клупско такмичење Старог континента. Новосађани нису дозволи француском вицешампиону ни промил прилике да избегне пораз, играли су веома надахнуто, пожртвовано, ношени подршком с трибина.

Иако у просеку млађи, црвено-бели су одиграли искусно, с веома мало грешака и осцилација, а сваки поклон од ривала зналачки су примили. Чак и у тренуцима када није све ишло како су желели, остајали су хладне главе и решавали све у своју корист, те с великим богатством ће на реванш у Тулуз (недеља, 20 часова) и задатком да са чак и два освојена сета прође у елиту.

Фото: Дневник/Ф. Бакић

Добро су меч отворили домаћи, поенима Мехића и Вучићевића, а после две грешке ривала, повели су 6:3. После игре поен за поен, активирао се Симић у блоку и с две успешне “рампе” донео Новосађанима вишак од шест поена (16:10). Надовезале су се две грешке Француза и сет је готово био решен јер је Воша имала осам поена вишка (18:10). Проиграо је Тулуз и лагано се резултатски враћао и примакао на свега три поена минуса (21:18), али више од тога није могао. Распуцао се Кујунџић у завршници и Воша је повела. До првог техничког тајм - аута у другом сету гости су имали предност (8:5), али не задуго. Одличним сервисима Кујунџића, блоком Симића и грешком Виљене, Воша је повела 10:9. Тада су се оба тима стабилизовала и добро нападала, а још једна грешка Виљене дошла је у птраво време по домаћина који је на другом обавезном одмору водио 16:14. Нови сервиси Кујунџића разоружали су ривала, повела је Воша 19:16, али је узвратио Башић с преке стране и довео Тулуз до изједначења 22:22. Ту је француски тим стао, грешке Башића и Никифора донели су сет лопте Новосађанима, а сервис грешком је Демјаненко удуплао вођство црвено-белих. Треба рећи да је Тулуз у другом сету начинио чак 13 грешака.


Градоначелник Вучевић бодрио Вошу

У свечаној ложи Спенса виђена су велика имена из јавног живота Новог Сада. Посебно место имао је градоначелник Милош Вучевић, а био је у друштву члана Градског већа за спорт Огњена Цвјетићанина.

У спортском одељку ложе био је покрајински секретар за спорт Владимир Батез, а с њим и први потпредседник Одбојкашког савеза Србије Иван Миљковић, председник покрајинског Спортског савеза Слободан Бошкан, те Васа Мијић, Марко Самарџић, Ђорђе Ђурић, Зоран Радојичић и председник ОСВ Петар Богуновић.


Дуго се играло поен за поен у трећем периоду (8:8), а два ас сервиса Виљене довеле су поново госте у вођство (11:8). Реаговао је Османкач тајм-аутом, иницирао грешке Тулуза, а ас Мехића донео је контролу резултата домаћину (13:12). Чекао се добар сервис црвено-белих и дошао је, а поновио се истакао Кујунџић који је донео контре и лагане реализације Вучићевића и Мехића за 19:16. Одмах за њим снажно је сервирао Вучићевић, а Мехић и Стевановић, те Вучићевић били су неумољиви у контрама и код 22:17 назирао се крај. Још једном је запретио Тулуз, али безуспешно и Војводина НС семе је стигла до максималне победе.

М. Ристић

Војводина НС семеТулуз 3:0 (25:22, 25:23, 25:21)

НОВИ САД: Велика сала СПЦ Војводина, гледалаца: 3.500, судије: Пухер (Италија), Георгиев (Бугарска).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 8, Вучићевић 12, Бајандић, Стевановић 5, Вемић, Наранчић, Брборић (л), Кујунџић 8, Пековић (л), Мехић 12, Радовић, Тодоровић, Рудић, Перић.

ТУЛУЗ: Шинењез 2, Темпони 15, Бурел 3, Рибенс (л), Никифор 3, Де Амо, Демјаненко 5, Виљена 11, Башић 13, Манусауаки, Загонел, Валгенвиц.


Црвено-бела породица

Показало се на делу колико је велика и присна породица Војводине. Пре почетка утакмице, да бодре одбојкаше, дошли су параолимпијци из Стонотениског клуба Спин, затим ватерполисти, па рукометаши и фудбалери Војводине, а почетком трећег сета, после одрађеног тренига, стигли су и кошаркаши у црвено-белом.


Ћирибу - ћириба на почетку

Многобројну публику у великој сали Спенса уводним перформансом загрејао је Бане Крстић, фронтмен групе Гарави сокак. Уз пратњу, извео је новију химну црвено-беле Вошине породице “Ћирибу-ћириба” на специјалном подијуму.


 

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести