Војводина савладалa Звезду у пет сетова

Одбојкаши Војводине НС семе савладали су Црвену звезду у највећем српском одбојкашком дербију, извојевали десети овосезонски тријумф, те тријумфално завршили 2017. годину.
Vojvodina NS seme/dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Иако су Новосађани у самом врху а Београђани при дну табеле, све виђено у дербију оправдало је то звање.

Упозоравао је шеф струке домаћих Неџад Османкач да ће рањени Београђани доћи да се боре до краја и да су упркос лошем пласману увек ривал за респект, што се показало као тачно. Играла је Звезда као да јој живот зависи од ове утакмице, одупрла се фавориту и за то заслужено однела кући један бод.

Поново је Војводина комбиновала готово сваки период сусрета играла у другачијој посатави, а у самој завршници заблистала су нова појачања Лука Шормаз и Виталиј Сухињин, посебно у тај бреку. Као и много пута до сада, црвено-беле екипе су одиграле веома квалитетно с тим што је рулет куглица овога пута пала заслужено на страну актуелног шампиона. Често мешање карата домаћег тренера донело је бољитак Новосађанима посебно у трећем сету, уласком Кујунџића, што је показало још једну снагу црвено-белих која се огледа у броју расположивих играча.

Према очекивању, у редовима Београђана једини расположени био је Александар Гмитровић међутим није могао сам да донесе велико изненађење али најзаслужнији је за откинут бод фавориту.

М. Ристић

Војводина НС семе - Црвена звезда 3:2 (25:18, 20:25, 25:18, 22:25, 15:10)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ Војводина, гледалаца 300, судије: Т. Поповић, Зеленовић (Краљево).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 8, Вучићевић 17, Стевановић 15, Вемић 5, Кујунџић 9, Пековић (л), Мехић 15, Шормаз, Тодоровић 1, Рудић, Перић, Сухињин 9.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић (л), Тадић, Стоковић, Гмитровић 24, Машуловић 6, Петровић 7, Нејић 12, Јовановић, Додић, Н. Павловић 7, Андоновић 11, Д. Павловић 1.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести