Војводина у финалу Купа Србије после драме и преокрета против Ниша

Одбојкаши Војводине НС семе пласирали су се у финале Купа Србије пошто су још једном, као и у четвртфиналној рунди овог такмичења, после велике драме нашли начин да савладају веома квалитетни тим  из Ниша и још једном покажу да су шампиони драме.
f
Фото: Дневник/Филип Бакић

У првом мечу полуфинала Нишлије су славили са 3:2, а у Новом Саду су добили 2:0 у сетовима и 18:15 у трећем, али ни то није било довољно да прођу у финале. Још једном је Војводина одиграла врхунску партију у тренутку када је морала, извукла из рукава све адуте и заслужено ће се 1. марта са Партизаном борити за други овосезонски трофеј.

На почетку сусрета играо се поен за поен све до 9:9 када је серијом 3:0 повео гост. Одржавале су Нишлије ту предност добрим блоком, али су игру градили на сервису и расположеном Кејти. Узвратио је домаћин сервисима Благојевића, пришао на поен заостатка, али је поново блок Нишлијама обезбедио предност у завршници сета и брзо вођство.

Актуелни шампион је боље почео други сет после ас сервиса Благојевића повео је 7:2, али мало помало гости су топили заостак и поново после доброг блока изборили изједначење (14:14). Давид Мехић је у другом сету био веома расположен, али су Новосађани слабо сервирали и тако нису могли да граде препознатљиву игру.  У изједначеној игри поново су се боље снашли гости са два добра потеза Ихбајрија и асом Кејте удвостручили су вођство.

Фото: Дневник/Филип Бакић

Наставили су гости боље да сервирају све до средине трећег сета када су асом Чубрила повели 11:8. И даље се домаћин мучио са сервисом, није имао решење за дизача Ивковића и нападе Кејте, па су повели 18:15. Заменио је Гавранчић примача, уместо Перића ушао је Ковачевић, а овај потез показао се као један од важнијих на утакмици. Сервиси Тодоровића направили су серију од 4:0, црвено-бели су повели и на крилима Ковачевића и Мехића дошли до две сет лопте (24:22). Ипак, требало је много више домаћину да заврши овај период игре, борили су се Нишлије, али је ипак домаћин превладао и смањио заостатак.

Последњи сет покренуо је шампиона. Ниво игре константно је растао у четвртом сету, бољи сервиси, блок и одбрана мучили су Нишлије па је предност домаћих већ на обавезном одмору била је великих плус пет (12:7). Надовезао се добрим сервисима Мехић, повисио предност на 16:9 и било је јасно да ће тај-брејк морати да одлучи путника у финале, јер су Новосађани рутинском игром закључили овај сет и изједначили.

Фото: Дневник/Филип Бакић

Грешка Кејте и поени из блока Тодоровића и Благојевића донели су домаћину 3:0, а одмах затим распуцао се и Филип Ковачевић који је био добар у нападу одржавао предност црвено-белих, а касније сервисима направио одлучујућу серију када је Војводина повела са огромних 12:4. Нормално, високо вођство опустило је домаће, гости су припретили са неколико добрих сервиса, али ипак нису могли да учине нешто више. Средином тај-брејка, после једног дугог поена ускомешале су се страсти, па је и тренер гостију Драган Светозаревић зарадио искључење, те је и он одмогао свом тиму који је имао велику шансу, али је Војводина још једном показала шампионско лице и нашла се у финалу.

Фото: Дневник/Филип Бакић

Војводина НС семе - Ниш 3:2 (20:25, 22:25, 29:27, 25:17, 15:11)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ Војводина, гледалаца 800, судије: П. Баланyић и Рогић (обојица из Београда).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Лакчевић (л), Бајандић, Бојичић, Ковачевић 6, Негић (л), Машуловић 13, Буша, Благојевић 23, Радовић, Тодоровић 2, А. Рудић 13, Перић 9, Мехић 14, Д. Рудић.

НИШ: Пејчић, Никић, Јовић (л), Миловановић, Кејта 27, Ивковић 7, Стојковић 6, Ихбајри 9, Чубрило 17, Јелић 7, Живановић, Јовановић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести