Воша на крилима публике до друге победе

Војводина – ПАОК 3:2 (15:25, 25:18, 24:26, 25:20, 15:9)
е
Фото: Дневник/ С. Шушњевић

ВОЈВОДИНА: Симић 9, Вучићевић, Ивковић, Вијецки 27, Травијесо, Тодоровић, Рудић, Ковачевић 1, Медак, Кујунџић 12, Негић, Мехић 19, Перић, Радевић 10.

ПАОК: Маркез, Константинидис, Терзис, Филипов 4, Капетанидис, Гациз 11, Горцанијук 14, Ђурић 24, Такуридис 9, Химинез, Бутос, Шафранович 14, Ефраимидис.

Одбојкаши Војводине забележили су другу победу на осмом Меморијалу великана који се одржава у Новом Саду. Домаћини су после узбудљиве борбе савладали ПАОК, вицешампиона Грчке.

Две екипе приредиле су многобројним навијачима праву одбојкашку посластицу у пет сетова. У изједначеном одмеравању снага било је и реално да ће меч трајати толико. Овакви сусрети и феноменална атмосфера на трибинама и приличе такмичењу које Војводина организује у част својих легенди Жарка Петровића и Радована Дабића. Војводина је у првом дуелу победила АЋ Волеј резултатом 3:1, а данас ће од 13.30 часова играти последњи меч против словеначког Камника. 

Фото: Дневник/ С. Шушњевић

Грчка екипа диктирала је темпо у првом сету и после изједначења 6:6 прешла је у вођство које је искусно чувала до завршнице. Нису успели гости да искористе прву меч лопту јер их је зауставио Вошин тројни блок, али је Ђурић у следећем нападу био незаустављв и са 25:15 ПАОК је повео 1:0 у сетовима.

Друга прича, међутим, била је у наставку. Нису пали играчи Војводине због изгубљеног сета, него су додали гас и после резултатске клацкалице на почетку уз громогласну подршку публике повели су 10:6. Морао је тада тренер гостију да реагује тајм–аутом, али ништа није могло да заустави захуктале црвено–беле. Ушли су у завршницу са 21:18 и нанизали поене да би Кујунџић режирао 25:18 за изједначење у сетовима.

Новосађани су били на добром путу у трећем делу игре. Одмах су натерали стратега Грка да реагује јер су повели 4:0. Наставила је у истом ритму, али је ривал ипак пришао на два поена (13:11). Пад у игри Воше искористили су гости који су дошли до изједначења 18:18, а потом су и преокренули у резултат у своју корист – 20:19. Нису олако пуштали овај сет из руку одбојкаши Војводине и блоком Радевића и успешним нападом Мехића дошли су до сет лопте – 24:22. Тада су, међутим, до изражаја дошли Грци који су везали четири поена и још једним преокретом ипак добили овај сет.

Велика борба уследила је у четвртом сету. Воша је на половини водила 16:13 и сигурним кораком хитала је ка изједначењу. Разгалио је публику асом Вијецки за 22:18, а Новосађани су убрзо имали и сет лопту. Прву прилику је пропустила, али је Мехић био сигуран у нападу за 25:20 чиме је изборен пети сет.

Мехић је био заслужан за вођство од 5:3, а уследио је и поклон противника за 6:3. До промене страна Воша је водила 8:5. Нису могли против блока Симића и расположеног Вијецког који су  режирали 11:7. Новосађани су били надомак победе, Украјинац је још једним асом донео Воши 12:7 и славље је могло да почне.

– Турнири су увек тежи јер се игра дан за даном и нема пуно времена за опоравак. Ми имамо 14 добрих играча тако да испробавамо све варијанте. И у данашњем мечу биће неких промена у постави, бар два играча, а у току утакмице и више ако буде потребно. Најбитније је да се ми припремимо за почетак сезоне, а овај турнир ће нам користити да видимо ко од играча шта може да пружи у овом тренутку – прокоментарисао је тренер Војводине Синиша Гавранчић.

Ужелели су се навијачи Војводине одбојке, што се показало јуче у малој сали Спенса, која је била испуњена до последњег места. Тако нешто и заслужују, како играчи актуелног шампиона, тако и сам турнир који се организује у част две легенде новосадског клуба. Председник Војводине Драгољуб Збиљић дао је и свој коментар о такмичењу које црвено–бели традиционално организују.

– Ово је велики турнир и за нас као клуб био је изазов у организационом смислу, јер смо заиста желели да покажемо да су наши великани по којима се зове догађај заслужили велико поштовање. Бирали смо ривале по мери. ПАОК је противник који је играо Лигу шампиона, вицепрвак је Грчке и заиста прави тест за нас. Радује крцате трибине, Нови Сад је дефинитивно град одбојке и показује се велика жеља да са свима нама у клубу усмеримо ту енергију ка успеху у квалификацијама и да се домогнемо Лиге шампиона ове године.


Драгољуб Збиљић: Нови Сад град одбојке

Збиљић је истакао да екипа Војводине са свим појачањима већ сада изгледа веома добро на терену.

– Имао сам прилику да гледам два пријатељска меча у Врњачкој Бањи на припремама. Тада смо играли против Рибнице и Новог Пазара и могу да кажем да већ сада то делује доста добро и коректно. Фали нам Костић, који игра са репрезентацијом на светском првенству и када се врати бићемо комплетни и сви нестрпљиво чекамо почетак квалификација – рекао је Збиљић.


Фото: Dnevnik.rs
Слободан Бошкан: Бићемо још бољи

Спортски директор Војводине Слободан Бошкан није имао разлога да било чиме буде незадовољан када је у питању организација Меморијала великана. Војводина је још једном на турнир довела одличне екипе и љубитељима одбојке пружила прилику да добре партије гледају у Новом Саду. Публика је то итекако препознала па је испунила малу салу Спенса.

– Војводина је одбојкашки бренд, има дугу традицију и увек жели да буде најбоља у ономе што ради. Било да је то играње утакмице, освајање титуле, или организација турнира. Начином на који смо организовали овај турнир и екипама које су позване да учествују ми показујемо да знамо како се то ради и да то добро радимо. Наравно увек може боље и трудићемо и да будемо бољи. Лично сам задовољан организацијом и ове утакмице су за нас прва озбиљнија провера пред почетак сезоне – истакао је Слободан Бошкан.

 

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести