Воша почистила највећег ривала у шампионској трци

НОВИ САД: Одбојкаши Војводине НС семе забележили су 12. узастопну победу у шампионату Србије и то против првог пратиоца на табели те се осамили на врху.
odbojka vojvodina tuluz FICA
Фото: Дневник (Филип Бакић)

Максималном победом Новосађани су успешно одрадили генералну пробу за реванш сусрет полуфинала Купа Србије са истим противником где им за директан пролаз у финале треба максимална победа.

Новосађани су били бољи у свим сегментима игре, посебно у блоку и сервису, али су и много мање грешили што се осликало на крајњи резултат. Промене у постави нису се осетиле у игри домаћина који показује да је лош период иза њега.

Првих 8:1 у првом сету показали су амбиције Новосађана који су до краја првог периода игре константно увећавали предност све до лаганог вођства. Играло се дуго поен за поен у другом сету, а неколико грешака Београђана било је довољно да Војводина преузме контролу и преко расположених Кујунyића и Перића удупла вођство.

Бољи сервиси Црвене звезде донели су јој контре и вођство од 9:5 у раној фази трећег периода игре. Покушавали су домаћи, али нису успевали да се приближе, док су Београђани увећали предност на 15:9. Није имао куд домаћи тренер Синиша Гавранчић, заменио је основну дијагоналу и уласком Костића и Вијецког Новосађани су заиграли боље. Мало по мало топили су заостатак, помогао је и ривал својим грешкама али у неизвесној завршници шампион је одиграо на потребном нивоу и у максималну победу претворио четврту меч лопту.

Војводина НС семе - Црвена звезда 3:0 (25:16, 25:21, 29:27)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ Војводина, гледалаца 350, судије: Баланyић (Београд), Симоновић (Крагујевац).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 8, Вучићевић, Фундора, Шкрундрић (л), Негић (л), Ковачевић 8, Вијецки 4, Кујунyић 9, Костић 2, Мехић 10, Радевић, Тодоровић, Рудић, Перић 13.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац, Јевтић (л), Петковић 2, Ђурђевић (л), Тадић 2, Машуловић 5, Савић, Петровић, Нејић 2, Синђелић, Јовановић, Додић 17, Павловић 2, Андоновић 6, Павловић 12.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести