Воша против Јединства уписала 20. победу

Одбојкаши Војводине НС семе забележили су 20. победу у шампионату и то у новом војвођанском дербију на увек тешком гостовању у Старој Пазови.
с
Фото: ОСС

Домаћин је напао на почетку, освојио први сет, али су онда ствари дошле на очекивану меру, упркос новим рокадама које је правио тренер Новосађана Синиша Гавранчић.

Сјајни сервиси Пешута и три везана аса донели су домаћину велику предност на почетку првог сета (8:3) и држао вишак до обавезног одмора (12:7). Шампион се пробудио, појачао сервис и топио зостатак, а тек после два везана аса Вучићевића изборили су егал (15:15). Играло се поен за поен до 19:19, а онда је наступио период са доста грешака црвено-белих што је домаћин искористио и освојио уводни сет.

Дуго се у наставку играло у егалу (11:11), нико није хтео да попусти, али су Новосађани после добре одбране и контре Вучићевића, те аса Фундоре стекли предност од три поена (16:13). Распуцао се капитен Кујунџић, а испратио га је Вучићевић са два аса у завршници што је било довољно за изједначење.

После добрих сервиса Рољића, Јединство је повело 8:4, али се Воша одмах вратила у игру и убрзо повела (10:9). Ипак, на сервисе Радишића, разблокирало се Јединство и серијом 5:0 вратило осетну предност, али поново само на кратко. Нова серија гостију вратила је неизвесност пред завршницу сета. После велике борбе, на суви квалитет и после два аса Кујунџића, Воша је преокренула.

Четврти сет је актуелни шапион започео како треба, брзо повео са три поена разлике (9:6), повукли су Кујунџић и Вучићевић, а пратио их је Фундора, па је све личило на нова три бода. Надовезали су се добри сервиси Радевића и грешке домаћина, па је шампион уписао 20. овосезонску победу у домаћем шампионату.

Јединство – Војводина НС семе 1:3 (25:21, 19:25, 22:25, 16:25)

СТАРА ПАЗОВА: Хала спортова, гледалаца: 350, судије: А. Баланџић и Цветковић (Београд)

ЈЕДИНСТВО: Младеновић, Станковић 5, Илинчић (л), Пешут 11, Радишић 2, Мајсторовић 3, Петковић (л), Бојичић 1, Шкрбић 2, Мицић 18, Паравиња, Рољић 10.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Вучићевић 20, Брборић, Фундора 16, Шкундрић (л), Негић (л), Ковачевић 10, Вијецки, Кујунџић 22, Костић, Мехић, Радевић 9, Тодоровић 2, Рудић.

М. Р.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести