Воша у реваншу квалификација за ЛШ игра са Аркадом: Пласман у наредни круг могућа мисија

Мораш да изгубиш, да би знао како да победиш, пословица је која  може и те како да помогне одбојкашима Војводине НС семе у данашњем мечу другог кола квалификација за Лигу шампиона против румунске Аркаде из Галација.
Aleksandar Blagojevic
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

После максималног пораза у првом сусрету, математика за Новосађане је јасна- потребна је победа од 3:0 или 3:1 да би се  обезбедио златни сет, а онда и њега решити у своју корист и обезбедити пласман у последње коло квалификација за елитно европско клупско такмичење.

Истини за вољу, није румунски шампион био на високом нивоу у првом мечу, али су црвено-бели били испод нивоа, пуно су грешили и зато нису успели да избегну максимални пораз. Јасно  је да игра српског шампиона у реваншу може да буде само боља и зато у његовом табору пуцају од оптимизма.У воши сви верују да је пласман у наредни круг могућа мисија.

- Мислим да је и путовање утицало на нас у првој утакмици, али упркос слабој игри имали смо шансу у првом сету. Код резултата 23:23 могли смо до сет лопте, нисмо то искористили. Да смо узели први сет, меч би отишао у тотално другом смеру. После су нас наше и судијске грешке скрену са колосека и није нам било спаса. Било је шанси да добијемо трећи сет, али смо поново заказали у неким елементима – каже коректор  Александар Благојевић.


Помозимо малом Кости Петковићу

Улаз је бесплатан за утакмицу Војводина НС семе - Аркада, с тим што ће  посетиоци имати прилике да уместо за карту новац  донирају у хуманитарне сврхе.

На улазу код трибина, као и на партеру биће постављење кутије у које ће се стављати новац  за помоћ шестогодишњем Кости Петковићу из Ветерника, који болује од леукемије, а новац му је неопходан за лечење у Италији. Сви детаљнији подаци о Кости, болести, лечењу и акцијама могу се наћи на фејсбук страници “Са Костом до победе”. Они који желе помоћ могу уплати и на следеће рачуне: Цредит агрицоле Србија АД, Нови Сад, динарски рачун: 330-1500106066430-53 рсд, девизни рачун: 330-1530202638670-67 еур, свифт МЕБАРС22, ибан РС35330153020263867067 (Коста Петковић, Улица Марте Јорговић 22, Ветерник).


„Легија странаца” у Аркади се није показала на очекивано високом нивоу, па у Воши сматрају да исход двомеча  зависи од њих.

- Упознали смо их, то је веома важно, увидели смо где су танки и у којим сегментима може да буде наша предност. Имају пуно мана у блоку, као и у нападу примача из зоне четири. Ипак, добра су екипа, предводи их  коректор Клапвајк и пре свих њега треба да зауставимо и у том случају ће све бити лакше. Далеко од тога да су одиграли савршено у Румунији и да не могу боље, али се уздам у нашу игру и сматрам да можемо до победе. Играћемо у нашој сали, ту ће наш сервис доћи до изражаја, али очекујем да и Аркада заигра боље. Зато је пред нама тежак меч, посебно први сет, јер он може много да одлучи. Потребно је да од почетка наметнемо свој ритам и одржимо га до краја, а мишљења сам да ћемо имати лакши посао у трећој рунди квалификација, што је допунски мотив за нас да пружимо максимум и начинимо подвиг.

Играо је Благојевић пре две сезоне у Румунији, добро зна тамошње одбојкашке прилике, а Аркаду види као клуб који расте из године у годину.

- У Румунији нема ограниченог броја странаца, Аркада то користи и зато из године у годину има све бољу екипу. Имају једног Румуна у постави, али и он се мења, тако да нису класични представници тамошње одбојке. Морам да похвалим њиховог тренера Станкуа који је прошле сезоне водио ПАОК, а пре почетка ове се вратио и одлично познаје српску одбојку. Ипак, треба сачекати и видети како ће се снаћи у Спенсу, то је наш терен и један од наших адута.

Готово месец дана се у српској одбојкашкој јавности прича о овом двомечу, негде је и назнака да сезона Новосађана заправо зависи о резултату сусрета са Аркадом, али нема притиска на играче.

- Притиска на играче и стручни штаб нема, али свима је јасно колики је улог. После пораза у Галацију осетила се велика доза личног незадовољства међу играчима и управо је то једна од ствари које уливају оптимизам пред реванш. Свесни смо да смо јако близу Лиге шампиона, убеђен сам да нас очекује лакши посао ако прођемо Румуне, а за све нас је сјајан осећај то што имамо подршку од стране амбициозне управе и зато је наша обавеза да доведемо европску елиту у Нови Сад. Биће изузетно тешко, велики је улог за обе екипе, али имамо квалитет за велике домете, што ћемо, надам се, данас показати – поручио је Благојевић.

Утакмица Војводина НС семе – Аркада игра се у малој дворани Спенса од 17.30 часова (Спорт клуб 2).

М. Ристић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести