Загребачка Младост први противник одбојкаша Војводине у ЛШ

НОВИ САД: Одбојкаши Војводине НС семе у првој рунди квалификација за Лигу шампиона за противника ће имати шампиона Хрватске загербачку Младост, одлучено је жребом у седишту Европске одбојкашке конфедерације.
Odbojkaši Vojvodine NS seme žele pobedom da završe ligaški deo šampionata Foto: F. Bakić
Фото: Одбојкаши Војводине НС семе желе победом да заврше лигашки део шампионата Фото: Ф. Бакић

Мечеви прве рунде на програму су 9. и 10, односно 16. и 17. Октобра, а у уколико прођу у друго коло, Новосађани ће играти с бољим из дуела Младост Брчко – Нефтохимик Бургас.

У трећој рунди квалификација за Лигу шампиона ривал најбољем тиму из Србије био би победник из групе екипа Теруел (Шпанија), Лендеманс Алст (Белгија), Тиф Берген (Норвешка) и Шомон (Француска).

Нови шеф стручног штаба Војводине НС семе Душко Николић није незадовољан жребом.

„Све екипе су још у фази комплетирања па је тешко тачно било шта прогнозирати, али нисам незадовољан жребом. Мислим да бисмо изабрали Загрепчане, да смо то могли пре жреба. Иако их не познајемо много у овом тренутку, сигуран сам да као шампион Србије имамо већи рејтинг од њих. Пре две године је Младост стакла велике амбиције када је спортски директор постао Љубомир Травица, а потом и тренер, али знаћемо више у наредном периоду када се и наша екипа комплетира“, рекао је Николић.

Спортски директор Новосађана Слободан Бошкан сматра да сваког ривала треба максимално респектовати, али да се Воша налази у повољнијој страни жреба.

„На први поглед, жреб није лош, не потцењујући ниједну екипу. Младост из Загреба је на путу повратка на старе стазе у послњедњих неколико сезона, а сигурно ће и овај двомеч бити мотив више за њих да буду конкурентнији у квалификацијама за Лигу шампиона. У другом колу бисмо играли највероватније с Бугарима екипом Нефтохимик која је микслим јача од Брчака, али сачекаћемо да дође до тога. У трећој рунди су све екипе које су средња европска класа, али са искуством играња у Европи и веома добрим саставима. Гледајући другу страну жреба, мислим да смо у повољнијој половини“, рекао је Бошкан.

М. Ристић

 

 

 

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести