Жесток ритам одбојкаша Војводине: Прво с Новим Садом, а онда с Радничким

Победили су одбојкаши Војводине НС семе у првом мечу првог кола квалификација за Лигу шамапиона у Загребу екипу Младости (3:2) и начинили битан корак ка пласману у другу рунду.
Odbojkasi Vojvodine
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Могла је Воша до максималне победе, мало је недостајало да тако буде, али најважније је да је екипа након поразе од Новог Пазара у Суперкупу и Партизана у првенству и добро одреаговала на традиционално тешком терену.

Знала је Младост шта жели, чекала своју шансу и дочекала је у трећем и четвртом сету, али предвођени Кубанцем Фундором и Мехићем црвено-бели су дошли до победе. Читав тим је играо на високом нивоу, сервиси и пријем добро су функционисали и види се напредак и то за кратко време од када су се тиму прикључили тренер Николић и дизач Костић.

„Најважније је да се квалитетно ради, да се разумемо и да знамо сви шта желимо. Ту сам свега седам дана, али сам задовољан како смо изгледали у Загребу, где никада није лако играти. Била је Војводина некада и јача и квалитетнија па је у тој сали губила, на то ме је подсетио спортски директор Бошкан. Могло је да буде убедљивије, имали смо меч лопту за 3:0 и две контре, али нисмо успели да решимо те ситуације. Ипак, задовољан сам како су се момци  дошли до вредне победе. У тиму Младости су четири играча из Хрватске репрезентације, тиме је наша победа већа, али за све остало нам треба време, а оно нам није савезник“, рекао је тренер Николић.

Већ данас ће Воша имати, у најави, лакши испит, игра меч осмине финала Купа Србије с комшијама из Прве лиге, екипом Новог Сада.Утакмица се игра у малој сали Спенса од 18 часова.

„Неће бити прилике да одмарамо играче, јер се још уигравамо. Утакмици ћемо приступити веома озбиљно. Још не можемо да кажемо која је прва, а која је друга постава, ако то уопште постоји, и зато рачунам на све момке. Уигравање још траје и настављамо у истом ритму.“

Већ у суботу Војводина  у Крагујеву игра првенствену утакмицу са Радничким, који је првенство отворио с две победе.

„Раднички је веома искусна и квалитетна екипа. Уосталом, има две победе у прва два кола. Наше је да идемо да се боримо, то је моја филозофија и већ сам раније истицао да не признајем фаворите. Мора се изаћи на терен и показати да си бољи. Да је све тако лако не би се првенство играло, дали би нам пехар и уштедели паре и време“, истакао је Николић.    

М. Ристић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести