Жреб за четвртфинале Купа Србије: Војводина са Спартаком

Лако су одбојкаши Војводине НС семе премостили прву препреку ка одбрани трофеја Купа Србије.
Ф. Бакић/Војводина НС семе
Фото: Ф. Бакић/Војводина НС семе

У осмини финала савладано је Јединство из Старе Пазове, максималним резултатом 3:0, а у следећој фази Новосађани ће се састати са Спартаком из Суботице. Прве утакмице заказане су за следећу седмицу, у уторак или среду, а друге за 3. и 4. септембар. Шампион је већ одмерио снаге са “голубовима” ове сезоне у четвртом колу, када их је у Спенсу добио 3:0, а сада ће се срести најпре у Суботици, а потом у Новом Саду.

У дуелу осмине финала против Пазовчана, шеф стручног штаба Војводине НС семе, Синиша Гавранчић, пружио је шансу и млађим играчима са мањом минутажом, а на тај начин је и одморио оне који су најоптерећенији. Очекивано је шампион славио, али је Јединство ипак успело да одигра егал у другом сету, у ком је испустио четири сет лопте.

– Ту смо слабије одиграли, први и трећи сет су били убедљиви, али не треба да будемо задовољни, знамо да можемо много боље. Ово је опомена да морамо у сваком моменту да имамо нашу препознатљиву игру. Најважније је да смо победили и сада се окрећемо Суперлиги и онда четвртфиналу Купа – поручио је Гавранчић.

Изненађење је припредила прволигашка екипа “Карађорђе” из Тополе, која је после велике борбе у пет сетова избацила Нови Пазар, који се такмичи у Суперлиги. Војводина НС семе већ сутра игра следећу утакмицу. У оквиру седмог кола првенства гостује Партизану од 17 часова.

К. Б.

Резултати осмине финала

Мушкарци: Црвена звезда – Рибница 2:3, Партизан – Спартак (Љ) 3:1, Спартак (С) – Банат 3:0, Млади радник – Борац (С) 3:0, Ниш – Металац 3:0, Раднички – Борац (П) 3:1, Војводина НС Семе – Јединство (СП) 3:0, Нови Пазар – Карађорђе 2:3.

Жене: Београд – Спартак (Љ) 3:0, Клек – Инђија 0:3, Црвена звезда – Омладинац 3:0, Јединство (СП) – Срем 3:1, Партизан – Спартак (С) 3:1, Уб – Јединство (У) 3:0. 

Парови четвртфинала

Мушкарци Спартак (С) – Војводина НШ, Раднички – Мл. радник, Карађорђе – Партизан, Рибница – Ниш.

Жене: Железничар – Црвена звезда, Инђија – Уб, Партизан – Јединство (СП), Београд – ТЕНТ. 

Петак на одбојкашким теренима

Суперлига (м): НИШ: Ниш – Нови Пазар (17), БЕОГРАД: Ц. звезда – Спартак (18.30).

Прва лига (м): КЛЕК: Клек – Борац (19).

Суперлига (ж): СУБОТИЦА: Спартак – Железничар (19).

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести