18. Опен Новог Сада: Оборена два рекорда

Традиционално најбоље пионирско атлетско такмичење у Србији, Опен Новог Сада, одржано је на стадиону “Карађорђе”, у организацији Војводине.
Novi Sad open/M. Ignjatovic
Фото: М. Игњатовић/ Најбољи појединци такмичења на „Карађорђу”

Учествовало је 725 такмичара из 30 клубова из Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске.

Сви услови, почев од временских па до организационих, омогућили су да учесници постигну одличне резултате. Када је реч о домаћим такмичарима постављена су два државна рекорда у узрасту млађих пионирки. Лена Стокић (Црвена звезда) је у трци на 60 метара победила резултатом 7,97 секунди, док је Нина Маринковић (Београдски атлетски клуб) на 50 метара преко препона штоперицу зауставила на 8,25 секунди.

Највреднији резултат остварио је Доминик Шкорјанц, члан клуба Славонија–Жито из Осијека, који је поставио рекорд Хрватске у трци на 300 метара преко препона резултатом 38,26 секунди. У оквиру такмичења надметање у скоку мотком за сениорке носило је име “Меморијал Желимира Шарчевића”, а најбоља је била Ива Савић из Партизана 1945 личним рекордом од 3,50 м, док је Ариан Гето (Славонија–Жито) победио на “Меморијалу Нађ Бела” у скоку удаљ резултатом 6,04 м.

Проглашени су и најбољи појединци у узрасним категоријама – пионир: Доминик Шкорјанц (Хрватска), млађи пионир (2005/06. годиште): Теодор Ваго (Војводина), млађи пионир (2007/08): Алекс Бескорвајниј (Војводина), пионирка: Адриана Вилагош (Сента), млађе пионирке (2005/06): Лена Стокић (Ц. звезда) и Нина Маринковић (БАК), млађа пионирка (2007): Катарина Ђурђевић (Ц. звезда), млађа пионирка (2008): Мина Мијатовић.   

К. Б.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести