61. Међународна  бициклистичка трка Кроз Србију креће из Пожаревца 9. септембра

Наша најстарија и најпрестижнија Међународна бицикистичка трка „Кроз Србију“ стартоваће по 61. пут ове године 9. септембра  из Пожаревца уз учешће 20 екипа из Северне Америке, Африке,Азије и  Европе, којима ће се на деоници дужој од 600 километара, подељеној  у четири етапе, супроставити најјача репрезентација Србије предвођена Душаном Рајовићем, асом француског профи  тима Делко Прованс.
trka kroz srbiju
Фото: Printscreen/Trka kroz Srbiju

-Овогодишња „Трка Кроз Србију“ ће бити изузетно занимљива јер је стаза тако конципирана да ћемо гледати надметања и на равном где ће на сцену ступити спринтери, али и велике обрачуне на тешким брдским успонима – каже директор Трке, наш некадашњи прослављени репрезентативац Радомир Павловић –  И конкуренција ће бити изузетно жестока јер долази 20 екипа са три континента из Северне Америке, Африке,Азије и Европе коме ћа на мегдану бити наша најбоља селекција.

Репрезентацију Србије предводиће наш најбољи бицикиста Душан Рајовић који вози за француску профи екипу Делко Прованс.

-Од Рајовића и другова очекујемо једну етапну победу и мислим да је то реално с обзиром на конкуренцију која је изузетно јака – закључује Павловић.

Старт трке је у Пожаревцу 9. септембра када креће прва етапа дуга 156 километара са циљем у Мионици. Друга етапа вози се 10. септембра од Мионице до Чачка у дужини од 155 километара. У Чачку је, 11. септембра, старт треће етапе која је дуга 146 километара, а циљ је у Пријепољу, у који трка „Кроз Србију“ долази први пут.

Четврта, последња етапа (146 км), се вози 12. септембра од манастира Милешеве до циља трке у Чачка после деонице дуге 146 километара.

Прва „Трка кроз Србију“ вожена је 1939. године у дужини од 1.000 километара. Трајала је шест дана под покровитељством Краља Петра Другог,  а победнику Словенцу,  Аугусту Просинеку припао је пехар од чистог злата.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести