Адриана Вилагош и Ангелина Топић стигле у Београд: Ово је само почетак

БЕОГРАД: Младе српске атлетичарке Адриана Вилагош и Ангелина Топић стиге су у Београд након фантастичног резултата и освојених медаља на сениорском шампионату Европе у Минхену.
1
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Вилагош је након другог узастопног злата у бацању копља на јуниорском Светском шампионату у Калија, на првом сениорском такмичењу у каријери у Минхену освојила сребро, док је Топићева "везала" светску јуниорску и европску сениорску бронзу.

"Заиста нисам очекивала да ћу после светског јуниорског злата освојити европско сребро у сениорској конкуренцији. Није баш добро почело, у квалификацијама сам тек у трећем покушају дошла до финала, а после ми је било лакше. Све ово биће ми велика мотивација за наставак рада и циљеве које имам", рекла је Вилагош новинарима на аеродрому Никола Тосла.

Ангелина Топић, која је 32 године након што је њен отац Драгутин освојио европско злато, стигла до бронзе, истакла је да јој је још потребно времена да се све слегне.

"Нисам очекивала, нисам била спремна за ово, ни за резултат, ни за пласман. Заиста ми је драго што сам исписала историју, ово ћу памтити док сам жива", рекла је Топић.

Вилагош и Топић биће велики адути Србије на Олимпијским играма у Паризу, а на питање новинара које су "даљине и висине циљеви" рекле се да желе максимално да напредују, а Топићева се и нашалила.

"Прошле године ми је магична висина била 190, сада сам то пребродила. А у Паризу није битна висина, само да се освоји медаља", истакла је талентована атлетичарка.

Србија је на шампионату у МИнхену освојила рекордне четири медаље, пошто је злато освојила Ивана Шпановић у скоку у даљ, а сребро Армин Синанчевић у бацању кугле.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести