АК Борац домаћин државног првенства у кросу

Државно првенство у кросу одржаће се на теренима ФК Борац, у новосадском насељу Клиса, у суботу, 22. октобра, саопштено је у Српском атлетском савезу. Организација такмичења у свим узрасним категоријама оба пола поверена је Атлетском клубу Борац, чији ће чланови у марту следеће године обележити десетогодишњицу постојања.
Приватна архива/ Детаљ са клупског кроса на стадиону ФК Борац на Клиси
Фото: Приватна архива/ Детаљ са клупског кроса на стадиону ФК Борац на Клиси

– Прижељкивали смо и надали се таквој одлуци Савеза – коментар је председнице АК Борац Данијеле Шпирић. – Ми смо прошле године били високо пласирани на ранг.листи САС-а, што се такмичарских резултата тиче, али поред резултата наших такмичара на стазама и залетиштима, стало нам је и да се организационо позиционирамо у атлетском свету. Срећни смо и захвални на указаном поверењу и могућности да и у организационом смислу будемо на нивоу постигнутих резултата. Полазимо са становишта да би и предстојећа манифестација у нашем крају требало да буде у функцији омасовљења атлетике и правилном развоју деце у њиховом ангажовању у дисциплинама „краљице спортова“. 

Државно првенство је два пута до сада организовано у Новом Саду: на теренима Каменичког парка у прошлом веку и пре двадесетак година у Лиманском парку. Оба пута организатор је био АК Војводина. На трећем самиту најбољих кросиста Србије, у европској престоници културе, Шпирићева очекује око 450 такмичара из 40 српских клубова. Искуства са клупских такмичења, организованих у сарадњи са ученицима и наставницима ОШ „Душко Радовић“, наговештавају истински атлетски празник на Клиси.

– Савез је поверио организацију државног првенства младом клубу, чији чланови живе за атлетику и такмичења и који су бројношћу, резултатима и организационим способностима доказали спремност да на изазов одговоре максимално мобилно- каже координатор САС-а за такмичења изван стадиона Горан Чегар. -Сјајна је то екипа, са преданим руководством, препуни су енергије и жеље да напредују у сваком погледу. Уверен сам да ће организација бити на нивоу са којег је могуће аплицирати и за организацију Балканског првенства у блиској перспективи.

Предстојеће државно првенства у кросу спада у ред најмасовнијих и најквалитетнијих такмичења на државном нивоу. Самим тим, прихватајући улогу домаћина такмичења, АК Борац је закорачио степеницу више, са које се отварају врата професионализма, што и јесте логиучан след догађања, после 10-годишњег позиционирања на српској атлетској сцени.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести