Александар Кукољ освојио злато на Гран прију у Хагу

ХАГ: Српски џудиста Александар Кукољ освојио је златну медаљу на Гран прију у Хагу, пошто је у финалу савладао џудисту из Шпаније Николоза Шеразадишвилија.
aleksandar kukolj
Фото: Epa (Leszek Szymanski)

Кукољ је тиме одбранио титулу шампиона престижног Гран прија у Холандији, преноси РТС.

Прошлогодишњи првак Европе је у финалу категорије до 90 килограма савладао актуелног светског шампиона из Шпаније Николоза Шеразадишвилија, инаце џудисту грузијског порекла.

Кукољ се у Хагу борио савршено. Сваку указану прилику преинацио је у своју корист и свих пет противника савладао је на ипон пре истека борби.

Члан клуба "Раковица" је у првој рунди елиминисао Руса Александра Рослијакова, па је у наредној борби нађацао Бритнаца Фрејзера Чембрлејна.

У дуелу за полуфинале, пошто је Кукољ лако савладао Украјинца Нхбалија, а велики окршај за гард виден је у полуфиналу.

Минут и по пре истека борбе Белгијанац Жоаким Ботио је посустао пред жестоким Кукољевим нападима.

Кукољ је провео најмање времена баш у финалу, иако је за противника имао Николоза Шеразадишвилија који недавно на Светском првенству у Бакуу освојио златну медаљу.

Врхунском ручном техником, Кукољ је пронашао начин да обори на леда борца грузијског порекла после само 39 секунди.

"То је то. Када нема никаквих кочница и када ми се коцкице поклопе, онда је то мој дан, какав је био данас у Хагу", изјавио је Кукољ после борби.

Српски борац је овим успехом, сакупио 14. медаља са великих такмичења, од тога има шест златних одличја. Кукољ је недавно освојио две бронзе на Гренд слему у Абу Дабију и Светском војном првенству у Рио де Жанеиру.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести