Андреа Стојадинов шампионка Европе, бронза за Петровић

БУДИМПЕШТА: Млада српска џудисткиња Андреа Стојадинов освојила је титулу првака Европе за млађе сениорке (до 23 године) на шампионату у Будимпешти.
stojadinov
Фото: Youtube Printscreen

Стојадинов је на путу до титуле у категорији до 48 килограма сваку противницу победила максималним резулатом - ипоном.

Редом су "падале" Мађарица Луца Мамира, Израелка Тамар Малца и Британка Еми Плазтен, да би у финалу Стојадинов савладала Рамилу Алијеву из Азербејџана.

"Пресрећна сам, нарочито јер је остао жал од прошле сезоне када сам желела да објединим титуле на Европском првенству у Поречу, јуниорску и за млађе сениоре. Хвала свима који су били уз мене, на мом путу, пре свега породици, Џудо савезу Србије, председнику Ивану Тодорову, мојој Црвеној звезди и председницима Стојану Вујку и Ивану Бошњаку", изјавила је Стојадинов.

Нс шампионату је учествовало тачно 229 такмичари, из 38 држава, а Србоија је освојила још једну медаљу - Надежда Петровић бронзу у категорији до 52 килограма.

Српска репрезентативка била је боља од Францускиње Леони Гонзалес у првом колу, да би у полуфиналу изгубила од Белгијанке Фионе Ванбезбрук.

Ипак, у дуелу за бронзу, Петровићева је савладала Марију Кастело Дијез из Шпаније.

На корак до одличја била је и Ања Обрадовић, категорија до 63 килограма, која се из Будимпеште враћа са пласманом на пето место.

Председник Џудо савеза Србије Иван Тодоров честитао је српским репрезентативкама на врхунским резултатима оствареним на татамију Лудовик Арене.

"Ово је најбољи показатељ да Џудо савез Србије има континуитет врхунских резултата на међународној сцени. Учиниле су поносним све љубитеље џудоа и спорта у Србији", истакао је Тодоров.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести