Аруновићева и Микец освојили треће злато у низу

ЧАНГВОН: На Светском купу у Чангвону Зорана Аруновић и Дамир Микец освојили су још једну златну медаљу, трећу у низу.
Стрељачки савез Србије
Фото: Стрељачки савез Србије

Дамир и Зорана су се данас окитили најсјајнијим одличјем у такмичењу микс парова ваздушним пиштољем.

Подсетимо, дан раније обоје су победили у појединачној конкуренцији. Потом су били најбољи у квалификацијама микс такмичења и као први се пласирали у данашњи меч за злато.

Ривали Аруновићеве и Микеца у великом финалу били су Грци, сестра и брат, Ана Коракаки и Дионисиос Коракакис. Ана Коракаки је већ годинама једна од најбољих такмичарки пиштољем на свету. Актуелна је првакиња света ваздушним пиштољем, а до те титуле је дошла баш на стрелишту у Чангвону пре четири године. Тада се Зорана Аруновић окитила сребром. Њен брат нема богату спортску биографију, али у ризници је, пре Чангвона, имао три медаље на Светским куповима у микс пару са сестром, од тога једно злато ове године.

Српски тим је, ипак, био благи фаворит, с обзиром на искуство. Међутим, нико није очекивао да ће се прошетати до победе. Меч за злато је протекао према прогнозама. Борба српског и грчког тандема је била је изједначена од почетка до краја. Било је неколико преокрета, али до саме завршнице ниједан тим није водио са разликом већом од два поена. Грци су последњи пут повели после 11. хица – 12:10. Аруновићева и Микец су узвратили са четири поена за вођство од 14:12. У 14. серији тимови су постигли идентичан резултат, па је разлика и даље била два поена (15:13). Петнаести хитац је донео расплет драме. Микец и Аруновићева су у 15.серији били прецизнији, освојили  још два поена и тријумфовали 17:13.

Зорана и Дамир су на свим великим такмичењима у 2022. на којима су заједно учествовали у микс пару стигли до одличја. Златне медаље су изборили на Светском купу у Каиру, Гран прију у Гранади, Медитеранским играма у Орану и Светском купу у Чангвону, а освојили су и две бронзе (Европско првенство у Хамару и Светски куп у Бакуу).

Микец је на недавно одржаним МИ у Орану, као и у Чангвону, стигао до дуплог злата, победама у миксу и појединачној конкуренцији ваздушним пиштољем. Аруновићева је на Медитеранским играма била трећа, а титула шампионке Средоземља припала је Ани Коракаки.

Наши репрезентативци пиштољем су данас завршили учешће на СК у Чангвону. Стрелце пушком очекују и такмичења у троставу, која почињу у петак.

Ваздушни пиштољ, микс, медаље: 1. Србија (Зорана Аруновић/Дамир Микец), 2. Грчка (Ана Коракаки/Донисиос Коракакис), 3. Италија 2 (Марија Варикијо/Федерико Нило Малдини) и Индија 1 (Палак Палак/Шива Навар).

Меч за злато: Србија – Грчка 17:13. Мечеви за бронзу: Италија 2 – Јужна Кореја 2 16:12 и Индија 1 – Казахстан 16:0.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести