Атанасов: Врхунски резултати уз подршку државе

БЕОГРАД: Директор Џудо савеза Србије (ЏСС) Драган Атанасов захвалио се данас држави на подршци и повећању средстава која су за предолимпијску 2019. годину одвојена за финансирање овог спорта.
Dzudo ilustracija/Dnevnik/Arhiva
Фото: Dnevnik, ilustracija

"Имајући у виду да је ова 2019. предолимпијска година у којој се од наших такмичара очекују врхунски резултати, пре свега на предстојећим Светским и Европским првенствима и квалификацијама за Олимпијске Игре у Токију, од изузетне нам је важности подршка коју имамо од стране Владе Републике Србије, Министарства омладине и спорта и Олимпијског комитета Србије. Управо зато желим да се у име Џудо савеза Србије захвалимо надлежним институцијама на напрекидној подршци коју пружају нашој организацији и тиме подстичу развој џудо спорта у Србији", изјавио је Аатанасов.

У 2018. години Џудо савез Србије у партнерству са Светском и Европском џудо федерацијам, започео је и реализовао читав низ пројеката као што су "Џудо у школе“, "Инклузивни џудо“, "Унапреди свој клуб“. 

Иницијативом Савеза покренути су и пројекти џудо у војсци и полицији, а први пут у историји српског џудо спорта у Нишу је одржано првенство у катама.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести