Атлетичари отпутовали у Јапан; Шпановић: Једва чекам да почну Игре

Репрезентативци Србије у атлетици вечерас су летом преко Истанбула отпутовали у Токио на Олимпијске игре. Сви спортисти ће се по доласку у главни град Јапана сместити у Олимпијско село.
Atleticari
Фото: ОКС
Репрезентацивци Србије у атлетици за Олимпијске игре у Токију су: Ивана Шпановић, Марија Вученовић, Драгана Томашевич, Асмир Колашинац и Армин Синанћевић.
Драгана Томашевић је јуче допутовала у Токио, а ускоро ће јој се придружити и колеге из тима.
На конференцији за медије која је одржана на београдском аеродрому пред полетање Горан Обрадовић, истакао је  да очекује да се наши атлетичари достојно репрезентују, и ако је могуће да поставе свој нови лични рекорд.
Фото: ОКС
–Пласман не зависи само од њих, већ и од конкуренције, али се надамо бар једној медаљи. – истакао је Обрадовић пред полетање.
Након Пекинга, Лондона и Рија, Ивана Шпановић путује и на Игре у Токију. Највећи успех је остварила у Рију 2016. године, када је освојила бронзану медаљу.
Фото: ОКС
- Била бих нескромна, када бих рекла да немам велике амбиције после медаље у Рију. Мој тим и ја знамо за шта сам спремна, и колико сам спремна. Изузетно се радујем и једва чекам да почну Игре  – рекла је Шпановићева.
Марија Вученовић представљаће Србију на Играма у Токију, у дисциплини бацање копља и не крије узбуђење што ће по први пут наступити на највећој спортској смотри.
Фото: ОКС
–Срећна сам што сам део Олимпијског тима Србије. Циљ ми је да уђем у финале, а у финалу је све могуће. Даћу све од себе. – рекла је Марија.
Први пут на Олимпијске игре путује и Армин Синанчевић који истиче да се добро спремао за своје такмичење.
Фото: ОКС
–Идем спреман на Игре. Даћу све од себе да своју земљу представим у што бољем светлу. Борићу се за финале, а тамо је управо све могуће. – рекао је Армин.
Богато Олимпијско искуство поседује Асмир Колашинац, који истиче да ће на Играма у Токију дати све од себе и да би био историјски успех да имамо два бацача кугле у финалу.
Фото: ОКС
-На Играма у Токију биће јака конкуренција, чак 52 такмичара има резлтате преко 21,10 метара. Биће тешко у тој конкуренцији бити у финалу, али ја сам се добро спремио . – истакао је Асмир
Од наших атлетичара прва ће на Играма наступити Драгана Томашевић, 31. јула. Ивана Шпановић наступ на Играма почиње 1. августа, док Марија Вученовић, Асмир Колашинац и Армин Синанчевић наступају у Токију 3. августа.
EUR/RSD 117.1415
Најновије вести