Бадминтон: Европски куп и турнир за млађе категорије у Новом Саду

Нови Сад је домаћин најмасовнијег Европског купа у бадминтону за играче до 17 година и турнира за млађе узрасне категорије.
Badminton/Novi Sad
Фото: Промо

Од данас до недеље у Спортском центру Слана бара окупиће се више од 370 такмичара из 26 држава: Русије, Данске, Немачке, Казахстана, Француске, Израела, Белорусије, Турске, Естоније, Енглеске, Аустрије, Украјине, Кипра, Јерменије, Пољске, Словеније, Летоније, Словачке, Мађарске, Молдавије, Грчке, Хрватске, Бугарске, Македоније, Румуније и Србије.

На омладинском такмичењу надметаће се такмичари узраста до 9, 11, 13, 15 и 17 година. По масовности, квалитету, организацији и садржају, овај међународни догађај, који носи статус манифестације од значаја за Републике Србију, Покрајину и Град Нови Сад, свакако је међу највећим и најбоље оцењеним догађајима за млађе узрасне категорије у Европи. Више стотина такмичара, међу којима се налазе и бројни освајачи најсјајнијих европских и светских одличја, приказаће овај олимпијски спорт у најлепшем светлу.

Турнир за играче до 17 године је званичан Европски куп који се бодује за европске ранг листе. Наши најбољи јуниори, Сергеј Лукић, Михајло Томић, Сара Лончар и Анђела Витман, налазе се међу носиоцима и фаворитима за освајање одличја у свих пет такмичарских конкуренција: мушкарци, жене појединачно, мушки, женски и мешовити парови. Иначе, српски такмичари у континуитету заузимају највише позиције на европским ранг листама уз доминантну број 1 позицију у мушким паровима.

На турниру за млађе узрасне категорије, а који је и критеријумско такмичење за Европско првенство до 15 година, најмасовнија и најјача конкуренција јесте управо у овој узрасној категорији. Млади бадминтонци, узраста до 15 година, ће наступати у четири конкуренције мушких и женских синглова и дублова.

- Сигуран сам да ће спектакл који припремамо златним словима исписати нову страницу историје овог, за нас најлепшег олимпијског спорта. Српски репрезентативци ће имати прилику да на домаћем терену потврде светску класу. Уз истицање изузетне сарадње са Европском бадминтон конфедерацијом, најсрдачније се захваљујем покровитељима, на подршци коју су пружили организацији ових сјајних манифестација за млађе узрасне категорије – рекао је председник Бадминтон савеза Србије Радомир Јововић.

Такмичења данас и сутра почињу од 9 часова, а финални мечеви су у недељу од 13 часова.

Ј. Г.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести