Балаж Нађ јуниорски првак Србије у џудоу 

Члан Џудо клуба Кањижа Балаж Нађ освојио је титулу јуниорског првака Србије, на првенству у Београду.
Balaz Nadj i trener Vanja Samu
Фото: Балаж Нађ и тренер Вања Шаму, фото: Дневник

Нађ се нашао на победничком постољу у категорији до 55 килограма, у конкуренцији дест такмичара најуспешнијих на регионалним првенствима.

Недељу дана раније Нађ се на државно првенство пласирао као првак Војводине, када је нађачао све ривале и прво место освојио са четири победе. Захваљујући преданом раду са тренерима Муниром Шаботићем и Вањом Шаму, добру форму потврдио је и на државном првенству. Нађу је у финалној борби требало само десет секунди за победу ипоном против Андрије Алексића из Пожаревца. Пре тога најтежи меч на путу до титуле имао је у полуфиналу против Ђорђа Радовића из ЏК Свети Ђорђе из Београда.

Нађ је успеха имао у пионирској и кадетској конкуренцији, прву сезону је међу јуниорима и ово му је прва титула државног првака. Тренер Вања Шаму, после овог успеха, сумира да је припремни период добро одрађен и спремно се ушло у такмичарски део сезоне, те да је на првенству Војводине показао одређени квалитет, савесно улазио у борбе и био сигуран. 

„Остварили смо циљ и на појединачном првенству Србије, а сада идемо даље, настављамо да још више радимо и улажемо још више труда и енергије. Радимо континуирано и није нам само резултат мерило. Балаж се за ову сезону спремао учешћем на кампу у Кикинди, тежимо да одлазимо и на друге кампове, да ширимо видике, правимо добру базу и стичемо искуство у настојању да израсте у доброг yудисту, без икаквог притиска, али са добром вољом. Поред тренинга у Кањижи, иде се и на тренинге у Кикинду где имамо добру сарадњу са Партизаном, што пружа могућност за квалитетнији рад са спаринг партнерима. Најбитније је да радимо на томе да Балаж напредује, а евидентно је да има потенцијал“, наглашава Шаму.   

Текст и фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести