Батез и Куваља сумирали резултате Трке кроз Србију

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез примио је данас делегацију Међународне бициклистичке трке кроз Србију, на челу са директором трке Владимиром Куваљoм.
Batez biciklisticki savez
Фото: Покрајинска влада

У делегацији је био и Немања Матић, новинар и директор маркетинга и медија бициклистичке манифестације Трка кроз Србију са сарадницима.

Овогодишња Трка кроз Србију, која је календару Међународне бициклистичке федерације, организована је 60. јубиларни пут у периоду од 1. до 3. септембра, а састојала се из три етапе са стартом у Источном Сарајеву и циљем у Новом Саду.

Због актуелне ситуације пандемије вирусом корона која је погодила цео свет, одржавањем трке бициклистички спорт је послао снажну поруку да спорт не сме и неће стати.

Секретар Батез истакао је да су на састанку резимирали исход пројекта Републике  Српске и Војводине, а  додао је и то да је, по свим критеријумима Међународне бициклистичке федерације, трка оцењена највишим оценама.

„Имали смо један изузетан догађај који је изазвао велику пажњу јавности због своје дугогодишње традиције и великог јубилеја, а сам бициклизам као глобални и олимпијски спорт је веома развијен у целом свету“, рекао је Батез.

На данашњем састанку било је речи и о будућој сарадњи и о организацији трке наредне године, са циљем да трком буду обухваћени и други делови Србије повећањем броја етапа.

Покрајински секретаријат за спорт и омладину је заинтересован да и следеће године подржи Трку кроз Србију у делу који иде кроз Војводину.

Директор трке Владимир Куваља информисао је секретара Батеза о заинтересованости појединих општина у Војводини да буду организатори неких од етапа.

„Шид је заинтересован да буде пролазни циљ на једној од етапа. Такође, већ планирамо трку за наредну годину и надам се да ће Нови Сад, као и други градови у Војводини, желети да буду домаћини Трке кроз Србију“, рекао је Куваља и додао да су такође у преговорима са Нишем и Сокобањом да се трка врати на југ и покаже јединство српских народа.

Владимир Куваља изразио је захвалност секретару Батезу што им је био подршка у организацији, упркос тешким околностима у којима су се нашли због пандемије вируса Ковид-19 и овом приликом уручио секретару Батезу на поклон жуту мајицу, симбол трке, потписану од стране победника, те је изразио наду да ће Република Српска и Војводина наставити да раде и унапређују сарадњу на свим нивоима у области спорта.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести