Батез: Подржавамо наше шампионе у рвању

Европско првенство за млађе сениоре до 23 године у рвању одржаће се од 4. до 10. марта у новосадском Спенсу.
rvanje
Фото: Dnevnik, arhiva

Такмичење организује Рвачки савез Србије, уз подршку Министарства спорта и омладине, Покрајинске владе и Града Новог Сада. Тим поводом одржана је друга седница Организационог одбора првенства, којом је председавао покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез.

Како се могло чути, Спенс је спреман да дочека више од 670 учесника из 35 земаља и да што се организационог дела тиче све функционише беспрекорно. Батез је изразио задовољство што су Нови Сад, Војводина и Србија поново домаћини једном великом такмичењу, чиме је потврђен квалитет и организовању значајних спортских догађаја.

„Покрајинска влада је подржала овај европски шампионат са 10 милиона динара, јер је у Војводини рвање спорт на највишем нивоу, са најбољим клубовима и актуелним европским, светским и олимпијским шампионима“, рекао је Батез, који је изразио уверење да ће неки од младих рвача који ће се такмичити у Новом Саду бити учесници Олимпијских игара у Токију.

Фото: Покрајинска влада

Српски репрезентативци до недеље ће се припремати у Зрењанину, а потом ће доћи у Нови Сад, како би спремно дочекали квалификационе мечеве предвиђене за понедељак. Председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић нагласио је да су наши репрезентативци имали квалитетне припреме у Бугарској, Мађарској и Зрењанину, те да очекује да ће дати максимум пред домаћом публиком.

„Имамо одличну младу генерацију рвача која се већ исказала у јуниорском и кадетском узрасту. Дуго су се припремали са сениорима и очекујемо да се бар двојица или тројица боре за медаљу“, казао је Трајковић и додао да се од ових момака најбољи резултати могу очекивати након Олимпијских игара у Токију.

У уторак је (17.30) предвиђено отварање шампионата, а од 18 часова почеће финалне борбе у грчко-римском стилу, које ће се одржати и у среду. Четвртак и петак су резервисани за такмичење жена, а од петка до недеље на струњачи ће се наћи борци у слободном стилу.

За разлику од слободног стила и такмичења за жене, где Србија реално нема такмичаре за медаљу, у грчко-римском је ситуација другачија и очекује се да заблистају сениори до 23 године. Српски рвачи наступаће у свих 10 тежинских категорија, а висок пласман се нарочито очекује од Себастијана Нађа, Жарка Дицкова и Себастијана Коломпера.

Организатори су позвали љубитеље рвања да дођу да помогну нашим такмичарима како би се домогли бар једне-две медаље, што је реалан капацитет ове генерације.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести