Словенија опен: Беба бронзана појединачно и сребрна екипно са Надом

Један од најјачих турнира на свету за стонотенисере са инвалидитетом – Словенија опен одржан је у Лашком уз учешће 460 такмичара и такмичарки из 46 земаља.
lasko 2019-T-4 proglasenje
Фото: Борислава Перић Ранковић на постољу, фото: СТК ОСИ Спин

На турниру је наступила и репрезентација Србије, а најбољи резултат забележиле су Борислава Перић Ранковић и Нада Матић. Борислава је појединачно у класи Т-4 освојила бронзану медаљу, пошто је у полуфиналу поражена од Кинескиње Жанг Миао са 3:1, а екипно се са Надом Матић окитила сребром. Њих две су забележиле четири победе и у финалу изгубиле са 2:1 у мечевима од Кинескиња. Једину победу у финалном мечу забележиле су после одличне игре у дублу са 3:1 у сетовима

Нада Матић је у појединачној конуренцији поражена у четвртфиналу и то од Кинескиње Жанг Миао са 3:2, која је у полуфиналу била успешнија и од Бориславе.

Фото: Репрезентација Србије у Лашком, фото: СТК ОСИ Спин

„Конкуренција је била изузетна, јер су на овом турниру наступали и Кинези, који су као што је познато у овом спорту неприкосновени. Ми смо у фази припрема за Европско првенство, које нас у септембру очекује у Шведској, тако да су нам значајни јаки турнири и мечеви“, казала је Борислава Перић Ранковић.

У четвртфиналу је стао и Митар Паликућа у класи Т-5 пошто је изгубио од Норвежанина Томија Урхауа са 3:1. До четвртфинала је стигао и Горан Перлић у класи Т-2, где је поражен од Словака Јана Риапоса са 3:0.

Зорица Попадић је у класи Т4 поражена у осмини финала, док остали српски такмичари нису успели да изборе пласман у други круг такмичења. У групном делу елиминисани су Владан Петковић у класи Т-2, Милан Зелен у класи Т-5, Сања Мијатовић у класи Т-3, Биљана Убовић у класи Т-5 и Ана Првуловић у класи Т-2.

Са нашим репрезентативцима у Лашком су били селектор и тренер Златко Кеслер, те тренери Лазар Куртеш, Срђан Томичић, Мики Човић, Иван Такач и Слађана Крсмановић.

Г. М.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести