Београд жели организацију завршног турнира кошаркашке Евролиге

БЕОГРАД: Градоначелник Београда Зоран Радојичић рекао је да је град заинтересован да преузме организацију овогодишњег завршног турнира кошаркашке Евролиге од Берлина.
r
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

Ми желимо, заинтересовани смо. Видећемо, не одлучујемо само ми. Спремни смо и за то такмичење, рекао је Радојичић приликом обиласка радова у Штарк арени.

Престоница Србије жели да преузме организацију завршног турнира Евролиге од Берлина, у ком због оштрих епидемиолошких мера не би било могуће присуство публике.

Београд је 2018. године већ једном био организатор завршнице турнира Евролиге.

СП у атлетици велика промоција за Београд

Радојичић је заједно с директором Арене Гораном Грбовићем обишао радове и раднике који постављају атлетску конструкцију.

Припреме за ово значајно такмичење протиче добро. Припреме су врло захтевне, с обзиром да је ова конструкција огромна, 220 тона челика ће се угратити у конструкцију, која ће обезбедити стазу за трчање. Укупно је 5.000 метара квадратних површине на којој ће се одвијати такмичење, рекао је Радојичић приликом обиласка.

Он је истакао да ће 150 земаља имати атлетичаре на овогодишњем дворанском СП у Београду, да ће бити огромна гледаност, као и да ће 214 земаља имати представнике медија.

Биће ово велика промоција за град, велика промоција атетике. И једно и друго нам је изузетно важно. Показали смо се као добри домаћини овако великих такмичења. Верујем да ћемо то и овај пут урадити. Имаили смо 2017. године ЕП у атлетици и тада смо то добро урадили. То нас је препоручило за ово такмичење. Верујем да ћемо и овог пута бити успешни. Дирекор Арене и његов менаџмент је ангажован око припрема и за сада све иде по плану, истакао је Радојичић.

Арена је постала симбол Беоргада и у различтим сегментима живи заједно са Београђанима од тога да организује велика такмчцења, велике конецерте, додао је Радојичић.

Година 2019. била је била пример сјајног пословања и сјајне огранизације када је било и спортских и музичких догађаја. Знамо како Арена годинама ради. Показало се колико је Арена значајна и у кризним ситауцијама, као што су биле поплаве 2014. године, али и током пандемије ковида. Скоро годину дана је ова хала је успела да помогне Београђнима и свима нама да се изборимо са короном, рекао је Радојичић.

Око 5.000 пацијената је прошло кроз Арену, истакао је градоначелник Београда.

То је било велики оптерећење за људе који воде објекат, а са друге стране се показало колико је Арена мултифункционална. Спремамо се за нова такмичења и надамо се да се приближава потпуни крај короне и да ћемо се вратити на ту 2019. годину и да ћемо имати велики број спортских и музичким догађаја, закључио је Радојичић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести