БИЦИКЛИСТИЧКА ТРКА КРОЗ СРБИЈУ Салвадор славио и трећег дана

Доминацију на бициклистичкој Трци кроз Србију продужио је водећи у генералном пласману Енрико Салвадор, који је славио и трећег дана такмичења, на првој полуетапи воженој на Златибору.
 Slavlje Enrika Salvadora na Zlatiboru Foto:BSS
Фото: Славље Енрика Салвадора на Златибору Фото:БСС

Ипак, за коначно славље на овој етапи мораће да буде одличан и у Мионици, где ће бициклисти превести још 94 километра после 65 км на Златибору. Одличним издањем на Златибору, Салвадор је задужио и црвену мајицу за најбољег спринтера.

- Осећам се заиста одлично од старта трке у Источном Сарајеву. И јуче је било тако, одлучио сам да нападнем после другог брда у последњем кругу и успео сам. У одличној сам форми и надам се да ћу наставити у оваквом темпу до коначне победе - рекао је Салвадор.

Одличан резултат уписао је Бањалучанин Душан Калаба, који наступа за украјински тим Фереи, који је кроз циљ прошао другопласирани. Ово је до сада најбољи резултат такмичара са наших простора на 59. издању најстарије бициклистичке трке у овом делу Европе.

- Држао сам се све време у водећој групи, престигао сам десетак момака на последњој низбрдици и имао одличну позицију у финишу. Било ми је врло тешко у последња три круга, чак сам мислио да ћу пустити водећу групу, али сам издржао и врло сам срећан. Потајно сам се надао да могу и до победе, али је Салвадор био бољи у финишу - рекао је Калаба.

Трећи кроз циљ прошао је Данијел Кањас који вози за румунски тим Новак, док је власник плаве мајице за најбољег брдског возача Данијел Вермулен после ове полуетапе задужио и белу намењену најбољем младом возачу.

Туристичка Мека Србије била је одличан домаћин каравану који чини око 300 људи из свих крајева света, представивши широком аудиторијуму и богат културни програм овог краја Србије. Ова планина је после девет година била домаћин етапе Трке кроз Србију, а председник општине Милоје Рајовић захвалио се организаторима што су изабрали Златибор као једног од домаћина.

Мото овогодишње трке је „Бициклизам и туризам заједно”. И заиста, организатори су успели да направе симбиозу ове две гране, јер је караван прошао кроз два туристичка центра Српске и Србије, Јахорину и Златибор.    

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести