Боксери Радничког желе титулу за 100. рођендан

БЕОГРАД: Боксерска лига Србије наставља се сутра дербијем у Ваљеву, где шампион Металац чека Раднички, а са Црвеног крста најављују победу и поход на титулу, која би била најлепши поклон за 100. рођендан клуба и Спортског друштва.
bokserski savez srbije
Фото: Dnevnik.rs

"Амбиције Радничког су да увек иде на победу и на титулу. Ми смо најстарији боксерски клуб у Србији, жеља нам је да вратимо стару славу и борићемо се ове сезоне за титулу. Долази нам важна година за клуб, славимо 100 лета, основани смо априла 1920. године, прве мечеве имакли смо 1927, а први званични наступ 1928. године на шампионату Краљевине Југославије у Загребу", изјавио је председник клуба Миле Чогурић.

Занимљиво, он је на функцији председника наследио председника Србије Александра Вучића, који је сада почасни председник клуба.

"Били смо до сада девет пута екипни шампиони државе, појединачно имамо велики број медаља са светских и европских турнира, али са наша два највећа "Златне рукавице" и "Београдског победника", истакао је Чогурић, који заједно са генералним секретаром Драгомиром Полексићем води клуб.

Шампионске амбиције Радничког имају покриће и у саставу тима, а највеће летошње појачање Владан Бабић, капитен репрезентације Србије, уверен је у победу у Ваљеву.

"Иде дерби у коме је Металац можда фаворит због прошлогодишње титуле, али ако погледамо саставе, реално је рећи да су они ослабљени, а ми појачани. Мислим да можемо да однесемо победу у Ваљеву, само да суђење буде на нивоу. Моја процена је 10:4", истакао је Бабић.

Тренер Радничког Миливоје Башић такође истиче да је реално да екипа освоји бодове у Ваљеву.

"Екипа је направљена од квалитетних момака, али ринг је ринг и шта це бити у њему никад се не зна. По природи сам оптимиста, верујем у ове момке и у победу против Металца. Нама традиција и имиџ клуба налажу да у сваку борбу улазимо са само једним циљем, а то је победа", рекао је Башић.

Дерби меч између Металца и Радничког на програму је сутра од 19 сати у Ваљеву.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести