Боксерке Војводине Саша Бертловић и Софија Грубишић на кадетском ЕП

Боксерски клуб Војводина већ пету годину заредом изнедри такмичаре вредне националног дреса.
s
Фото: Приватна архива

И на предстојећем Европском шампионату, које ће се од данас до 21. августа одржати у Сарајеву, новосадски клуб представљаће две кадеткиње -Саша Бертловић (до 46 кг) и Софија Грубишић (до 48 кг).

- Систем рада који спроводимо у континуитету скоро 15 година увелико даје резултате. Велико је задовољство то што клуб богате и дуге традиције поново има представнике у млађим националним селекцијама. То је последица студиозног и стручног рада, поготово што смо однедавно покренули и женску секцију - рекао је директор БК Војводина Милан Козомора.

Иако јој је први наступ на ЕП, Саша Бертловић (14) у престоницу БиХ иде с највишим амбицијама.

- Вредно сам тренирала у мом клубу, као и са репрезентацијом на Авали. Јесте било напорно, али се надам да ће се свака проливена капљица зноја исплатити и да ћу освојити медаљу - уверена је Саша, иза које је шест година бављења племенитом вештином.

Ништа мање амбиција није ни код Софије Грубишић (13), која бокс тренира само годину и по дана.

- Очекујем да се вратим са медаљом. Мени ће ово бити први наступ на ЕП, па очекујем и трему и да ће бити напорно. Потрудићу се да дам све од себе како би испунила најпре своја очекивања, а потом и мојих колега, чланова клупске управе и националног тима - рекла је Софија, која је вицешампион државе и освајач медаља на неколико међународних турнира.

Две новосадске репрезентативке пред пут у Сарајево примио је и успешан наступ пожелео члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цјетићанин.

Србију ће на кадетском ЕП представљати 12 такмичара, седам мушких и пет девојака.

Ј. Галић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести