Боксерски клуб Војводина без премца у Покрајини

Захваљујући резултатима и бодовима освојеним такмичећи се у конкуренцији пионира, школараца, јуниора, младих, сениора, девојака, младих девојака и жена Боксерски клуб Војводина најуспешнији је у Покрајини, испред Сомбора.
boks slika
Фото: Милан Козомора, Огњен Ђурђев и Јован Ружић, фото: БК Војводина

На укупан пласман утицало је прво место у северној групи Прве лиге Србије, коју организује Војвођански боксерски савез, а у којем су учествовали и клубови из остатка Србије и земаља из окружења.

„После 2007. године, поново смо најуспешни покрајински боксерски клуб. Титула је дошла као награда 10-годишњег рада, што се поклапа са мојим доласком на место спортског директора. Највеће заслуге за успех припадају такмичарима и тренеру Јовану Ружићу. Поред екипног првог места, јуниори и младе девојке су били најбољи у својим категоријама. Освојили смо и титулу најбоље екипе на покрајинском првенству“, рекао је спортски директор БК Војводина Милан Козомара.

Овај успех је још већи ако се има у виду да су два Вошина такмичара представљала Србију на Европском првенству.


Хуманост

„Подржали смо хуманитарну акцију Војвођанског боксерског савеза - Буди хуман бави се спортом. Били смо гости Центра за социјални рад града Новог Сада, где смо посетили децу, поклонили им мајице и позвали их да се баве спортом“, саопштио је Козомора.


„Огњен Ђурђев освојио је бронзану медаљу на ЕП у Русији и показао да је један од наших најталентованијих боксера. Драгани Јовановић је учешће на ЕП било прво међународно такмичење, испала је у првом колу, мада је било знатно оштећена судијским одлукама. Већ на другом међународном такмичењу, Купу нација за жене у Сомбору, освојила је златну медаљу у категорији школарци. Поред њих двоје, Војводина је протекле године имала највише репрезентативаца у свим селекцијама, што је показатељ да се у клубу ваљано ради.“

Војводина је једини клуб из Покрајине који се такмичи у Првој лиги Србије.

„Учествовали смо на појединачним првенствима Србије, Војводине, на свим турнирима у држави и на бројним међународним ревијама. Када подвучемо црту, ми смо најкомплетнији клуб у Србији. Показали смо како треба да се ради и како клуб треба да функционише“, поносно је истакао Козомара.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести