Борковић без пласмана на другој трци у Белгији

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић није завршио другу трку ТЦР Европа шампионата у Белгији, пошто га је са стазе избацио Француз Џими Кларет док је српски ас био на лидерској позицији.
duca spa
Фото: PR team

Српски ас је на јучерашњим квалификацијама освојио пол позицију за другу трку и фантастично је искористио одличним стартом.  Борковић је самоуверено држао лидерско место на трци и таман када је почео да одмиче конкурентима  на стазу је због инцидента изашло бесбедносно возило, које је више  од половине времена предвиђеног за трку било на стази. У првом кругу након наставка трећепласирани Брише је на правцу кренуо у претицање другопласираног Кларета и нашег аса који је био на челу, а онда је Кларет неспортским потезом  отпозади ударио Борковића и избацио га са стазе и онемогућио нашег аса да настави трку.

„Јако сам разочаран. Савршено сам стартовао, био фокусиран и одвезао сам и боље него што је Хyундаи овог викенда могао да пружи с обзиром да смо 110кг тежи од Пежоа. Кад сам видео сигурносни ауто знао сам да ће бити тешко с обзиром на велику разлику у брзини, Пежоа поготово. Могао бих до сутра да критикујем организаторе што су неким возачима дозвољене недопустиве ствари. Брише је са трећег места прелетео нас двојицу, а Кларет ме је ударио после најдужег правца и са скоро 250км на сат избацио са стазе на месту где није имао шансе да ме обиђе. Да шампионат кажњава такву неспортску вожњу, никоме не би пало на памет да тако вози“, рекао је видно узнемирен Борковић и додао:

Фото: PR team

„Имао сам срећу да сам избегао тотални удес, да се нисам испревртао и да неко отпозади није налетео на мене. Овај шампионат дозвољава оваква неспортска понашања, која су опасна за све нас. Да сам завршио трку узео бих довољно бодова за повратак у врх шампионата, али после овог инцидента нисам сигуран какве шансе имам до краја године. Ја ћу наравно дати све од себе на сваком преосталом тркачком викенду, а мој НИС Петрол Тим и ја озбиљно размишљамо о наредним корацима и где ћу убудуће представљати Србију у аутомобилизму“, додао је Борковић.

Возач НИС Петрол Рејсинг тима у сарадњи са Таргет Компетишн овог викенда освојио је седам бодова захваљујући јучерашњем 12. месту и сада у генералном пласману има 64 поена.

Наредна трка вози се 13. и 14. јула на стази Ред Бул у Аустрији.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести