Борковић исписао историју, трећи пут освојио Србија рели

ВРЊАЧКА БАЊА: Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић и његов сувозач Игор Марковић победили су на 55. Србија релију у Врњачкој Бањи.
b
Фото: PR tim

Борковић и Марковић су ушли у историју аутомобилизма као једина српска посада која је три пута победила на најпрестижнијем регионалном такмичењу. Борковић је у својој Шкода фабији Р5 ево направио најбоље време на 10 од 12 брзинаца и тиме обезбедио убедљиву победу у генералном пласману.

Борковић је упркос великој конкуренцији од 35 посада из пет земаља направио предност од минут и 37 секунди у односу на другопласирану посаду Стајков-Кадир.

Возач Нис Петрол тима поновио је тријумф из 2019. и 2020. године и трећи пут подигао пехар који се бодује за Европски рели трофеј Балкана, Отворено првенство Србије и Национални шампионат Србије.

Пресрећан сам што сам донео још једну победу Србији! Невероватан је осећај возити пред својом публиком и пуно ми је срце што сам успео да испуним очекивања и по трећи пут освојим Србија рели. Велику захвалност дугујем мојим спонзорима, Нис петрол рејсинг тиму и Еуросол тиму и невероватним фановима на подршци. Честитке и мом сувозачу Игору Марковићу без кога ово не би било могуће, изјавио је Борковић, саопштио је његов тим.

Он је упутио захвалност свом дугогодишњем партнеру Ауто мото савезу Србије и председнику Дејану Стојићу, који се као и Нис Петрол рејсинг тим сваке године труди да подигне аутомобилизам на завидан ниво и оправда очекивања Светске аутомобилске федерације (ФИА).

Били смо мудри, стрпљиви и паметни. Душан је још једном показао колико је квалитетан возач и зашто је велики шампион. Одлично смо контролисали ситуацију на стази и сем једног мањег проклизавања, све остало било је беспрекорно. Захвалио бих се организаторима на сјајном обављеном послу, све је функционисало у најбољем реду, рекао је Марковић.

Током два дана такмичења вожено је 12 брзинаца укупне дужине 151,04 км, док је дужина итинерера била 536,89 км.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести