Борковић победио у Салцбургу (видео)

САЛЦБУРГ: Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић победио је на првој трци петог викенда ТЦР Светског шампионата у Салцбургу и остварио свој други овосезонски тријумф.
Душан Борковић
Фото: Душан Борковић

Возач Алфа Ромео Ђулијете ТЦР с бројем 62 НИС ПЕТРОЛ ТИМА уз подршку грузијског тима “GE Force” и италијанског “Romeo Ferraris”, поново је, након Бахреина, имао част да му на победничком постољу свирају "Боже правде".

Српски ас је на другој трци, због правила која предвиђају обрнути поредак прве десеторице, стартовао као девети, али је због проблема са аутомобилом морао да одустане.

“Поносан сам и пресрећан што сам још једном успео да представим Србију у најбољем светлу. Не могу речима да опишем част и осећања када сам слушао српску химну и овде у Аустрији. Надао сам се да ћу и у другој трци моћи до бодова, али нажалост, није могло. Упркос свему, одлазим срећан на следећи викенд у Мађарску. Хвала мом тиму и свим навијачима који су били уз мене и овог пута”, рекао је Борковић.

Борковић је у Аустрији "инкасирао" нових 29 бодова, само један мање од актуелног светског шампиона Стефана Коминија, што му је омогућило напредак на пето место у генералном пласману са 82 бода.

Следећег викенда ТЦР Светски шампионат наставља се на Хунгарорингу крај Будимпеште.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести