Борковић у Монци до нових бодова

МОНЦА: Српски аутомобилиста Душан Борковић, претпоследњи тркачми викенд ТЦР Европа шампионата на стази у Монци завршио је са прикупљених 38 бодова.
borkovic, tanjug
Фото: Dušan Borković, foto: Tanjug

После друге трке и освојеног осмог места, српски возач је у генералном пласману напредовао за две позиције и сада је осми са укупно 189 бодова.

У веома узбудљивој другој трци коју чак шест возача није успело да заврши, Борковић је стартовао са пете позиције.

Највећи део трке „за вратом су дисали“ једни другима Борковић Јелмини, Коронел, Хомола и Барт, да би у последњој кривини, последњег круга, Барт неспортским потезом, снажно ударио у Борковића, скоро избацивши га са стазе, после цxега су га обишла два возача.

Иако је био на домак петог места, српски ас је након овог инцидента, који је изазвао тимски колега, трку завршио на осмој позицији.

Возач НИС Петрол тима је након трке рекао да овакав потез младог тимског колеге који се поновио и после јучерашње трке оставља горак укус.

Остао је још један викенд и потрудићу се да на њему мало поправим позицију у генералном пласману. Назалост, ову сезону су обележили проблеми са мењачем. Цомтоyоу рацинг тим је дао све од себе да покушају да ми помогну, али се испоставило да је електроника мењацxа бољка ове старе верзије Аудија и без обзира на разне поправке и промене делова истог, не успевају да отклоне сметњу. Ауди је решио тај проблем са новом верзијом тркачког аутомобила који се ове сезоне такмичи само на светском нивоу, али ће се следеће године возити и у европском шампионату, рекао је Борковић.

'Уз БОП који није добро избалансиран међу брендовима, проблема са мењачем целе сезоне и веома неспортских потеза мог тимског колеге у већ две трке, ова сезона је била пуна изазова за мене и мој НИС петрол рејсинг тим, додао је он.

Трудићу се да извучем максимум из овога, да се борим до краја и представљам Србију у најбољем светлу. Желим да се захвалим свима који ме у томе подржавају, закључио је Борковић.

Последњи тркачки викенд ТЦР Европа шампионата одржава се у Барселони 9. и 10. октобра.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести