Боровчанин: Српски спортски бастион у пуном сјају за СП

БЕОГРАД: Висока делегација Међународне боксерксе федерација (АИБА) и Босксерског савеза Србије (БСС), које предводе генерални секретар АИБА Иштван Коко Ковач, председник БСС Ненад Боровчанин и директорка предузећа Светског првенства у боксу 2021. Антонина Богићевић била је у посети компанији Арена Ченел Груп.
borovcanin
Фото: БСС

Како је саопштено, главна тема била је долазеће Светско првенство у олимпијском боксу, које ће се одржати у Београду од 26. октобра до 6. новембра ове године.

Делегацију на овом састанку чинили су и експерти организационих сектора из Русије и Хрватске везано за СП, као и локални руководиоци организациони сектора највећег такмичења које ће се одржати у нашој земљи ове године.

“У сусрет највећем спортском догађају који ће се ове године одржати у нашој земљи са почетком од 26. октобра, Светско првенство у боксу, имали смо посету званичника АИБА, генералног секретара Иштвана Ковача са техничким делегатима. Уз посету ТВ Арена где смо имали састанак са генералним директором Небојшом Жугићем и договорили све детаље како би нашу земљу и бокс приказали у најлепшем могућем светлу, уследио је обилазак неколико хотела у којима ће да одседају такмичари и званична лица, као и свих осталих капацитета неопходних за организацију једног оваквог спектакла. Посебно време одвојено је за посету дворане Штарк Арена, у којој ће се и одржати спектакл. Српски спортски бастион и једна од најлепших дворана у Европи која је и даље у систему ковид-19, очекује се да ће од јуна 2021. поново почети са спортским и културним дешавањима и да ће сијати пуним сјајем за време СП у боксу”, поручио је председник БСС Ненад Боровчанин.

Бокс делегација је обишла и малу дворану Штарк Арене, свлачионице, контролну собу, а кроз фотографије су имали прилику да се увере како су одржавана велика Светска и Европска такмичења претходних година у овој дворани.

Домаћин организационом тиму Светског првенства у боксу био је легендарни кошаркаш Партизана, сада генерални директор ове дворане Горан Грбовић.

“Веома смо срећни и поносни да боравимо у Београду и припремамо се за велико такмичење са нашим сјајним партнерима, Ненадом Боровчанином и Небојшом Жугићем. Уверени смо да ћемо имати велики догађај у српској престоници. Желео бих да позовем публику, ако се ситуација са вирусом смири, у Штарк Арену, да дођу и виде неке нове легенде овог спорта које ће се појавити у Београду крајем октобра”, истакао је Иштван Ковач, некадашњи олимпијски бокс шампион, а од недавно генерални секретар АИБА.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести