Дарко Удовичић: СП у рвању нова промоција Србије у свету

БЕОГРАД: „Добијањем организације Светског сениорског првенства Рвачки савез Србије добио је велико признање за све оно што ради последњих година.
дарко
Фото: Youtube Printscreen

Сигуран сам да ће цео наш организациони тим још једном доказати да смо неприкосновени домаћини великих спортских догађаја, а да ће сви гостии из Србије понети најлепше успомене”, изјавио је председник Организационог одбора и помоћник министра омладине и спорта Дарко Удовичић.

"Уверен сам и да ће, поред одличних спортских резултата наших такмичара, овај шампионат допринети додатној промоцији наше земље и Београда у свету, али и рвања као спорта. Управо из тог разлога сам почаствован и привилегован што сам добио прилику да будем председник Организационог одбора и на томе захваљујем Рвачком савезу Србије и председнику Жељку Трајковићу".

Светски шампионат за сениоре окупиће 2.500 рвача из 75 земаља, а Удовичић је нагласио да су сви у организацији обавезама пришли на изузетно професионалан начин и да се пажња посветила и најситнијим детаљима.

"Рвачки савез Србије има врхунски уигран и професионалан тим, који је у сваком тренутку знао шта жели од организације овог првенства. Олакшавајућа околност је чињеница да сви имају богато искуство у припреми оваквих такмичења. Ту пре свега мислим на такмичења у омладинским категоријама, која су одржана прошле године и која су била успутна станица за ово сениорско првенство које нам следи".

Удовичић је посебно похвалио изванредну сарадњу коју Министарство омладине и спорта има са Рвачким савезом Србије.

"Наша сарадња функционише двосмерно, то је један изузетан партнерски однос и на то смо веома поносни. Треба истаћи да је томе знатно допринео изузетан рад људи у Рвачком савезу, али и врхунски резултати које наши рвачи у континуитету остварују у последње време. Рвачки савез је можда и најбољи пример синергије државе са неким националним гранским спортским савезом, који поред одличних такмичарских остварења на прави начин промовише и спорт у нашој земљи".

Србија може се похвалити чињеницом да је ове године домаћин великог броја врхунских спортских догађаја.

После Светског атлетског првенства и дворани, Фајнал-фора кошаркашке Евролиге и Фајнал-ејта Лиге шампиона у ветерполу, организација Светског шампионат у рвању је још један показатељ перманентног улагања у српски спорт.

"То је стратешки правац који је заузело Министарство омладине и спорта на челу са министром Вањом Удовичићем, уз велику подршку председника Републике Србије Александра Вучића, који је велики љубитељ спорта. Чврсто се држимо те стратегије и морам да кажем да је то прави однос који држава треба да има према спорту. Организацијом великих такмичења на најбољи начин се промовише спорт, али и све вредности које он са собом носи. Ми смо мала земља, али смо кроз спорт и те како препознатљиви у свету и изузетно смо задовољни због свега тога", констатовао је Удовичић и потом поручио:

"Позивам публику да у што већем броју дође у Арену и пружи подршку свим рвачима, а да посебно сви навијамо за наше такмичаре за које сам уверен да ће дати све од себе да освоје медаљу, што би у овако изуетној конкуренцији био велики успех. Сигуран сам да ћемо као организатори испунити највише стандарде и очекивања и још једном се доказати и потврдити као врхунски домаћини и да ћемо сви заједно поново послати прелепу слику спортске и успешне Србије у свет", закључио је Удовичић.

Шампионат света у рвањи одржаће се од 10. до 18. септембра.

Свечано отваранаје на програму је у Штарк арени 11. септембра од 16 часова, а организатори најављују спектакуларан програм.

Сјајна вест за све љубитеље спорта, а посебно рвања у Србији је податак да ће улаз у дворану бити слободан, а преузимање бесплатних улазница биће организовано на пунктовима испред Арене.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести