Датунашвили освојио бронзу, шеста медаља за Србију

Српски рвач Зураб Датунашвили донео је шесту медаљу олимпијском тиму Србије у Токију,
1
Фото: TANJUG/ AP Photo/Aaron Favila

Он је у категорији до 87 килограма савладао Хрвата Ивана Хуклека са 6:1.

Датунашвили је у већ првој рунди повео са 6:0. Преостало је само да у другој рунди одбрани тај резултат и у томе је и успео.

Хрват је добио један поен због казне Датунашвилију за пасивност. Иако је Хуклек био агресивнији у другој рунди, Датунашвили се добро бранио и није дозволоп противнику да га обори.

Датунашвили: Хвала ти Србијо

ТОКИО: Српски рвач Зураб Датунашвили изјавио је да је освајањем олимпијске бронзе остварио циљ.

Он је освојио бронзану медаљу у категорији 87 килограма грчко-римским стилом, пошто је у мечу за треће место савладао Хрвата Ивана Хуклека резултатом 6:1.

“Јако сам срећан због освојене медаље. То је био мој циљ у Токију. Овај успех дугујем свим људима из Србије који су веровали у мене. Хвала ти Србијо!”, рекао је Датунашвили.

Удовичић честитао Датунашвилију олимпијску бронзу

БЕОГРАД: Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је рвачу Зурабу Датунашвилију освајање бронзане медаље на Олимпијским играма у Токију, у категорији до 87 килограма грчко-римским стилом.

"Шеста медаља за Србију - олимпијска бронза за Зураба Датунашвилија! Свака част, Зуру! Хвала што је Србија још једном на постољу Олимпијских игара захваљујући твојој непоколебљивој енергији и борби свим срцем! Честитке и твом стручном штабу и Рвачком савезу Србије на наставку олимпијских успеха! Идемо даље”, пише у честитки Удовичића.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести