Датунашвили: Србија је моја кућа, у Париз идем по злато

ТОКИО: Репрезентативац Србије у рвању Зураб Датунашвили, који је на Оимпијским играма у Токију освојио бронзану медаљу, изјавио је да је пресрећан и да је остварио сан.
2
Фото: Танјуг/ Милош Миливојевић

Датунашвили освојио је бронзану медаљу у категорији до 87кг победом над Иваном Хуклеком из Хрватске резултатом 6:1 и тако је донео шесту медаљу за Олимпијски тим Србије.

"Ово ми је био сан, много сам срећан јер сам освојио медаљу. Потребна је дисциплина и сваког дана побеђивати самог себе, и управо резултат тога је олимпијска медаља. Има довољно времена до Париза, и да се тамо освоји златна медаља", изјавио је Датунашвили на конференцији за медије која је одржана на београдском аеродрому "Никола Тесла“.

На питање новинара шта Србија значи њему, кратко и јасно је изјавио:

"Моја кућа је сада Србија. За три године ћу рећи моја кућа је Србија и ово је златна медаља", рекао је Зураб.

Тренер Зураба Датуншвилија Стојан Добрев изјавио је да је Зурабијева бронзана медаља велики успех и да сија као злато.

"Пресрећан сам, ово је историја српског рвања, после Рија и злата, сада је освојена и бронзана медаља. На правом смо путу. Ми у рвачком савезу смо прави тим, и зато настају овакви резултати. Надам се да ћу остварити још великих резултата за Србију", изјавио је Добрев.

Тренер Војислав Трајковић се осврнуо и на будућност српског рвања, али и на Олимпијске игре које ће бити одржане у Паризу за три године.

"За три године у Паризу, вратићемо се кући са златом, једним, а можда и више", изјавио је Трајковић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести