ДАВОР ШТЕФАНЕК Преко дана државни посао,  увече на струњачи

Давор Штефанек је  легенда српског спорта, један је од најуспешнијих наших рвача, олимпијски и светски шампион, вишеструки државни првак , најбољи рвач планете 2016. године, спортиста и борац какав се ретко рађа и који у својој ризници има прегршт медаља са најпрестижнијих такмичења.
Davor Štefanek osvojio prvu zlatnu olipijsku medalju za  srpsko rvanje Foto:RSS
Фото: Давор Штефанек освојио прву златну олимпијску медаљу за  српско рвање Фото:РСС

Штефанек је од прошле године председник Спортског савеза Србије(ССС), први човек је суботичког Рвачког клуба Спартак, његов и репрезентативни незаменљиви такмичар.

Када је једногласно изабран за председника ССС рекао је, између осталог, и ово: “Свестан сам одговорности и тежине посла који ме чека, јер је Спортски савез Србије веома важан  и угледан део српског спорта..Млад сам, не знам много, али сам спреман да учим.Обећавам да ћу, онако како сам на струњачи давао све од себе, и на овој функцији  уложити максимум да би наша организација напредовала.”

О Даворовом раду на државном послу стижу само речи хвале, посвећен му је макимално, као што је и у руковођењу РК Спартак. И на струњачи је међу најбољима на свету у својој категорији. На планетарном шампионату у Будимпешти окитио се сребрном медаљом, што га је сврстало међу „Дневникове“ лауреате

О Даворовом раду на државном послу стижу само речи хвале, посвећен му је макимално, као што је и у руковођењу РК Спартак.И на струњачи је  међу најбољима на свету у својој категорији. На планетарном шампионату у Будимпешти окитио се сребрном медаљом, што га је сврстало међу “Дневникове “ лауреате.

Када је 2014. године проглашен за најбољег спортисту Војводине у избору нашег листа обећао је да ће ово признање добити бар још једном. Две године касније на Олимпијади у Бразили освојио је златну медаљу, прву за Србију у овом спорту. На претходном СП измакла му је најснајнија медаља,али они који добро познају овог невероватног борца верују да још увек није рекао последњу реч на струњачи у светским оквирима. Давор је пример актуелним и будућим спортистима  да може да се буде успешан на више фронтова.Он државни посао ради преко дана, увече је на струњачи. Породичан је човек, кажу добар муж и отац, а рвач? Међу најбољима у историји овог спорта.

        Б. П.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести