Дервента домаћин последње етапе бициклистичке трке Београд-Бањалука

ДЕРВЕНТА: Одлучујућа пета етапа бициклистичке трке "Београд - Бањалука" биће вожена од Дервенте до Бањалуке, а граду на Укрини ово је 11. пут да је део трасе најквалитетније трке у региону.
bicikli
Фото: Архива Дневника

Градоначелник Милорад Симић и директор трке Владимир Куваља данас су потписали уговор о сарадњи, а том приликом први човек најмлађег града у Српској добио је на поклон потписану жуту мајицу.

Трка почиње 13. априла тимским хронометром у Београду, 14. априла вози се етапа од Обреновца до Бијељине, трећи дан је резервисан за етапу од Бијељине до Власенице, а након тога караван се сели у Добој одакле ће се возити до Приједора.

Велико финале и одлука о укупном победнику пашће 17. априла на последњој етапи. Бициклисти ће од Дервенте преко Српца, Градишке и Лакташа до циља у Бањалуци морати да савладају 155 километара.

"Морам да признам да ми је мало жао што нисмо одмах на почтку били сарадници у једном оваквом догађају, али вероватно нисмо одмах схватили озбиљност овог посла и ове манифестације. Поправили смо се и драго ми је да је у највећем броју издања трке учествовала Дервента", рекао је Симић.

Куваља је нагласио да је Дервента град који је познат по подршци привредницима и спортистима, те да је захвалан што су градске власти стале уз један од највећих спортских догађаја у Србији и Републици Српској.

"Велика ми је част што ће из Дервенте стартовати последња и вероватно најинтересантнија етапа која ће одлучити победника. Желим да кажем да ће добар део људи из каравана који броји више од 450 особа две ноћи спавати у Дервенти, те да ће и хотелијери у овом граду осетити бенефите овог догађаја", рекао је Куваља.

Технички директор Саша Гајичић нагласио је да ће пре старта који је заказан на Тргу Ослобођења 17. априла у подне бити одржане трке за децу.

"То је прилика да наше најмлађе анимирамо да се почну бавити овим изузетно здравим спортом. Када су у питању учесници, са поносом могу да кажем да ове године имамо бициклисте са пет континената, а на старту ће се појавити максималних 175 бициклиста из 25 тимова, међу којима су и репрезентације БиХ и Србиј", рекао је Гајичић.

Вршилац дужности директора Туристичке организације Дервенте Биљана Теофиловић истакла је да ће хотели бити пуни и да је то нешто што се не дешава често, па је трка и са тог аспекта трка од великог значаја за Дервенту.

"Две вечери ћемо угостити екипе и капацитети ће та два дана бити у потпуности попуњени, што се ретко дешава у нашим хотелима и мотелима", рекла је Теофиловићева.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести