Девет медаља за српске боксере на првенству Балкана

АНАТАЛИЈА: Боксерска репрезентација Србије освојила је девет медаља на Првенству Балкана у турском летовалишту Кемер у анталијској регији.
Balkanski šampionat u Boksu,Turska foto: promo
Фото: promo

На такмичењу на којем је учестовало 12 репрезентација, српски боксери освојили су пет сребрних и четири бронзане медаље.Сребрне медаље за Србију у женској конкуренцији освојиле су Нина Радовановић (до 51 кг), Александра Рапаић (до 69 кг) и Милена Матовић (до 75 кг), док је Јелена Зекић (до 54 кг) освојила бронзу.

У мушкој конкуренцији сребрни су били Вељко Глигорић (до 57 кг), Саша Миловац (до 81 кг), док су се бронзом окитили Александар Јовановић (до 52 кг), Марко Цветановић (до 63 кг) и Владан Бабић (преко 91 кг).

Селектор Милан Пиперски каже да су освојене медаље показатељ да се српски бокс враћа у сам европски врх.

"Од дванаест земаља које су учествовале ми смо у самом врху по броју освојених одличја. То је доказ да се наш бокс враћа у сам европски крем. Међутим, и чињеница да смо поражени у свих пет финала говори нам да још много морамо да радимо. Ми у тиму верујемо у наше борце, видимо њихов напредак из дана у дан и верујте ми, неће много времена проћи, а Србија ће се у одређеним категоријама питати за злато и на Балкану и у Европи", рекао је Пиперски.

Велики успех српског бокса је и чињеница да је уз домаћина Турску српска делегација била најбројнија на шампионату, пошто је имала представника у свим мушким категоријама и четири даме.

"Боксерски савез Србије на челу са Ненадом Боровчанином нам омогућава феноменалне услове. Видели сте какав третман смо имали у Турској. Трудићемо се свим силама да се на адекватан начин одужимо нашем Савезу на свему што чини за развој српског бокса", закључио је Пиперски.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести