Димитрије Гргић пети ваздушним пиштољем на СК у Габали

ГАБАЛА: Димитрије Гргић је заузео пето место ваздушним пиштољем на трећем и последњем овогодишњем Светском купу, у Габали (Азербејџан). 
Dimitrije Grgic_AP60(7) Foto ISSF
Фото: ISSF

Димитрије Гргић, стрелац београдског Академца је остао без одличја, али остаће упамћен редак успех који је остварио ове сезоне. Четири пута је стартовао у Светском купу 2017. и сва четири пута ушао у финале. У мају у Минхену МК пиштољем слободног избора је освојио бронзу, своју прву медаљу у СК. Ваздушним пиштољем је био осми. У Габали је МК пиштољем заузео шесто место и сада пето ваздушним оружјем. За њега сезона у СК није готова, јер се захваљујући бронзи у Минхену пласирао на финале Светског купа у Њу Делхију, које ће бити одржано најесен.

Дамир Микец, европски вицешампион ваздушним пиштољем, који је у Габали освојио бронзу МК оружјем, је погодио 575 кругова и заузео 14. место у конкуренцији 62 стрелца. Микец је тако пропустио шансу да постигне исти подвиг као и Гргић, да стигне до четвртог узастопног финала, после четвртог (МК пиштољ) и петог места (ваздушни) у Минхену и бронзе у Габали. Попут Гргића, и Микец ће гађати на финалном турниру у Њу Делхију, како малокалибарским тако и ваздушним пиштољем, којим ће бранити Кристални глобус освојен за победу 2016.

У женској конкуренцији вадушним пиштољем Бобана Величковић се пласирала на 14. позицију погодивши 381 круг, три мање од резултата који је водио у финале. Зорана Аруновић је била 35, са 375 кругова.

МК пушком из лежећег става Стеван Плетикосић је заузео 16. место са 623,8 кругова, а Милутин Стефановић 27. позицију са 621,6. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести