Димитријевић освојио сребро у Токију

Српски параолимпијац Жељко Димитријевић освојио је сребрну медаљу у атлетици на Параолимпијским играма у дисциплини бацање чуња.
zeljko dimitrijevic
Фото: Youtube Printscreen

Двоструки олимпијски шампион је такмичење завршио на другом месту са бачених 35,29 метара, иза Руса Мусе Таимазова.

Таимазов је већ у првој серији бацио 35,42 и оборио светски рекорд који је држао управо Димитријевић.

Вучић честитао Димитријевићу на сребру на ПОИ

Председник Србије Александар Вучић честитао је данас српском параатлетичару Жељку Димитријевићу на освојеној сребрној медаљи на Параолимпијским играма у Токију.

"Драги Жељко, од срца честитам на освојеној сребрној медаљи и на још једном одличју за нашу земљу! Србија је данас поносна, велико хвала за овај успех! Браво, Жељко", поручио је Вучић на Твитеру

Српски параатлетичар Жељко Димитријевић освојио је сребрну медаљу на Параолимпијским игра у Токију након што је у финалу у дисциплини бацање чуња у класи Ф51 остварио резултат 35,29.

Ово је трећа медаља за Србију на ПОИ, пошто је претходно злато освојио стрелац Драган Ристић, а бронзу у екипној конкуренцији узеле су стонотенисерке Борислава Перић-Ранковић и Нада Матић.

Удовичић честитао Димитријевићу

Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је српском параатлетичару Жељку Димитријевићу освајање сребрне медаље у бацању чуња на Параолимпијским играма у Токију.

"Трећа медаља за Србију! Наш маестрални Жељко Димитријевић је параолимпијски вицешампион! Честитке, Жељко, на наставку низа највећих спортских успеха! Хвала ти што си нас поново све обрадовао и доказао да си синоним успеха светске параатлетике, један од највећих! Честитке и твом стручном штабу и Параолимпијском комитету Србије! Идемо даље”, налази се у честитки министра Удовичића.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести