"Дневников" избор најбољих спортиста у АП Војводина: Лауреат Ивана Шпановић

У изузетно пријатном и свечаном амбијенту хотела “Нови Сад” по 62. пут одржан је “Дневников”избор за најбоље спортисте Аутономне Покрајине Војводина, по чему је наша акција далеко најстарија у Србији, али и у земљама региона.
1
Фото: Dnevnik.rs

Приредбу су увеличали и бивши шампиони, значајна имена српског, европског и светског спорта, који су на тај начин дали подршку својим наследницима. Одлуком жирија нашег листа, за најбољу у 2018. години проглашена је скакачица удаљ, репрезентативка, светска дворанска шампионка и првакиња Медитерана Ивана Шпановић, чије име се нашло на вечној листи добитника ласкавог признања. Атлетичарка Војводине била је испред другопласираних светских вицешампиона у кајаку Марка Томићевића (Бечеј) и Миленка Зорића (Зорка, Шабац) и трећепласираног, такође сребрног са Светског првенства, рвача Давора Штефанека (Спартак, Суботица).

Фото: Dnevnik.rs

„Изузетна ми је част и задовољство да поздравим све уважене госте и присутне, на челу с покрајинским секретаром за спорт и омладину Владимиром Батезом и чланом градског Већа задуженим за исту делатност Огњеном Цвјетићанином“, нагласио је Душан Влаовић, генерални директор компаније “Дневник Војводина прес”.


Признања награђенима

Ивани Шпановић велики пехар намењен најбољем спортисти године уручио је Душан Влаовић, генерални директор компаније “Дневник Војводина прес”. Пехар Томићевићу и Зорићу, који овог пута нису могли да буду присутни и уместо којих је признање примио Бранислав Пуношевац, уредник спортске рубрике “Дневника”, доделио је Леонид Бабић, директор Регионалног центра “Ђенерали осигурања”, док је награду уместо оправдано одсутног Давора Штефанека из руку Драгана Берића, власника компаније “Берић сатови и накит”, примио Даворов рођени брат Данијел.


„Ово је већ 62. издање “Дневниковог” избора најбољих спортиста и на њега смо поносни, баш као и на наш турнир у малом фудбалу, чије ће 56. издање почети управо ових дана. Наша листа награђених спортиста представља својеврсну историју спорта на овим просторима, јер се на њој налазе имена истинских шампиона који су пронели спортску славу наше земље широм света. “Дневник” увек посвећује велику пажњу спорту и нема разлога да тако не остане и убудуће. Користим прилику да честитам свим добитницима, а млађим нараштајима да поручим да се угледају на њих и да се потруде да једног дана и они стигну на ову позорницу. Уједно, честитам вам свима божићне и новогодишње празнике и желим вам сваку породичну и личну срећу у 2019. години.“

Фото: Душан Влаовић, фото: Дневник


Владимир Батез, покрајински секретар за спорт и омладину: Светла будућност војвођанског спорта

„Честитам свим добитницима “Дневникових” признања, конкуренција је велика и никада није лако определити за најбоље се с обзиром колико успеха постижемо у свим гранама. Као бивши спортиста и сада функционер поштујем ову манифестацију и јако ми је драго што сам видео многобројне шампионе на окупу, носиоце одличја с најпрестижнијих европским и светских такмичења и сви смо заједно дошли да одамо признање данашњим шампионима. Сигуран сам да је пред војвођанским спортом лепа будућност и сви заједно, људи из спорта и са свих нивоа власти, морамо да створимо што боље услови како бисмо имали нове шампионе. Свим добитницима желим још успешнију годину, а читаоцима “Дневника” пуно здравља и среће у Новој години“, рекао је Батез.


Као и ранијих година, проглашени су најбољи појединци у 21 спортској грани, а велики број уважених гостију и бивших и садашњих асова, свако именовање пропратили су аплаузима. Сваком од њих ручне часовнике, дар компаније “Берић сатови и накит”, уручио је заменик главног и одговорног уредника нашег листа и уредник спортске рубрике Бранислав Пуношевац.

Фото: Dnevnik.rs


Слободан Бошкан, председник Спортског савеза Војводине: Изабрати најбоље су увек слатке муке

„“Дневников” избор најбољих спортиста је велика и позната манифестација, сјајно организована и велико ми је задовољство да, као и сваке године, будем део прославе. Честитке лауреатима и све најбоље читаоцима нашег листа. “Дневников” и избор Спортског савеза су заиста приближни, а није лако определити се за најбоље када се зна колико квалитетног спорта има у Покрајини и у Новом Саду. Сви који учествујемо у изборима имамо те слатке муке, изабрани су заслужили све похвале“, истакао је Бошкан.


Специјално признање “Дневника” је припало бодибилдеру Душану Јовановићу, из Каравукова, иначе члану клуба Хајдук Титан из Куле, за остваривање одличних резултата у континуитету, присутни су пропратили јасним подржавањем.

Фото: Душан Јовановић и Нада Вујовић, фото: Дневник

Посебно громогласан и дуготрајан аплауз уследио је када је обзнањено да су златне плакете наше куће добили баскеташи “три-на-три”, чланови Новог Сада, који су у 2018. години знали само за успехе, освојили назив светских првака у репрезентативној, али и клупској конкуренцији и, плус тога, били најбољи на сваком од турнира Мастерс серије на којем су наступили.

Фото: Dnevnik.rs

У име екипе, признање су примили Душан Домовић-Булут и Марко Савић. Иста награда уручена је и европској, светској и олимпијској шампионки у конкуренцији спортиста са инвалидитетом, стонотенисерки Борислави Перић Ранковић. Свима њима награде је уручила главна и одговорна уредница “Дневника” Нада Вујовић.

Фото: Борислава Перић Ранковић и Нада Вујовић, фото: Дневник


Огњен Цвјетићанин, члан градског већа за спорт и омладину: Добри резултати последица улагања

„Овогодишњи “Дневников” избор је заиста квалитетан, погодили сте у центар. Верујем да сте имали муке да изаберете најбоље икао је спорт егзактан и резултат све говори. Драго ми је што Покрајина има велики број спортиста који владају светском сценом у својим дисциплинама,као и што их  има у Новом Саду. Према подацима Олимпијског комитета, имамо младе спортисте који ће наследити данашње асове, а то је све резултат улагања Града, Покрајине и Републике Србије у савезе, спортисте, тренер и квалитетнији тренажни процес. Ако наставимо да радимо у континуитету, не морамо да бринемо за успех спорта у нашој земљи“, рекао је Цвјетићанин.  

Осврнуо Цвјетићанин и на спортске прилике у Новом Саду.

„Задовољни смо, пре свега зато што је градоначелник Милош Вучевић и ове године појачао буyет за наш ресор, посебно за омладину јер смо ускоро европска престоница младих. Сваке године се процентуално повећавају средства за спорт. То је јасан показатељ колико  брине о спорту и спортистима и на свима нама је задатак да тако наставимо“, истакао је Цвјетићанин.


Фото: Ивана Шпановић и Душан Влаовић, фото: Дневник

У име награђених, како је то обичај, захвалила се најбоља спортисткиња Војводине за 2018. годину Ивана Шпановић.

„Хвала вам на избору и подршци“, рекла је Шпановићева, данас велика звезда светског спорта.

Фото: Тренер Горан Обрадовић и Ивана Шпановић, фото: Дневник

„Годину која се приближава крају обележила је светска дворанска титула коју сам освојила у Берлину, а повреда коју сам потом имала на Европском првенству и због које сам одустала од финала, већ је иза мене. Задовољна сам, тренирам пуном снагом и припремам се за обавезе које ме очекују у 2019. години и које су пролазни циљеви ка Олимпијади у Токију 2020. године. Користим прилику да колегама спортистима честитам на признањима и пожелим им у наредној сезони добро здравље и пуно спортске среће.“

Текст: Александар Предојевић, Марко Ристић, Кристина Бугарски

Фото: Слободан Шушњевић

ИЗЈАВЕ ДОБИТНИКА ДНЕВНИКОВИХ НАГРАДА

Душан Домовић Булут, најбољи баскеташ на свету: Лепо је бити у овако добром друштву
Фото: Душан Домовић Булут и Нада Вујовић, фото: Дневник

„Лепо је бити у овако добром друштву, Мени је ово други пут, с обзиром да смо пре неколико година такође добили специјалну награду „Дневника“. Иза мене и мојих саиграча је успешна сезона, много тога смо остварили, али прија  када стигне признање из средине одакле смо потекли. Планови за нареду годину? Као и до сада, општа светска доминација“, кроз смех је рекао Домовић – Булут.

Јована Адамовић, кошаркашица 021: Част је бити међу добитницима Дневниковогпризнања

„Част је бити међу добитницима „Дневниковог“ признања, међу заиста великим именима у свету спорта. Стварно сам поносна!“, казала је Јована

Фото: Јована Адамовић и Бранислав Пуношевац, фото: Дневник

Сабина Шурјан, најбоља стонотенисерка у нашем избору: Потрудићу се да оправдам награду

Сабина Шурјан је у години на измаку била прва на јуниорској европској ранг листи, трећа на светској. Освојила је европски јуниорски Топ 10 са скором 9-0, а на светском јој је измакла медаља, као и на Олимпијским играма младих. Све то ју је препоручило да ове године понесе звање најбоље стонотенисерке у Покрајини.

Фото: Сабина Шурјан и Бранислав Пуношевац, фото: Дневник

„Хвала на награди и подршци, трудићу се да наставим с низом добрих резултат. Очекује ме сигурно тежи период пошто улазим у сениорску конкуренцију, али надам се да ћу остати члан репрезентације и наставити с добрим резултатима и у појединачној и екипној конкуренцији“, најавила је талетована стонотенисерка.

Пливач Чаба Силађи: Ласка препознавање успеха

Признање за најбољег пливача Војводине припало је Чаби Силађију. Бечејац је најбољи прсаш икада у Србији, а ове године је као члан Војводине остварио одличне резултате.

Фото: Чаба Силађи и Бранислав Пуношевац, фото: Дневник

„Гледано календарску годину, ова ми је била једна од најуспешнијих у каријери. Можда је фалило и мало спортске среће да се то и пласмански запечати, међутим, велика ствар је у 28. години отпливати два државна рекорда у две различите дисциплине. То је прави показатељ да и даље имам шта да пружим у базену. Захвалан сам на награди коју ми је доделио “Дневник”, јер увек ласка када неко препозна ваш труд и успехе“, истакао је Силађи.

Ватерполиста Радослав Филиповић: И треће признање значи пуно

Један од стубова чврсте одбране и целог тима ватерполиста Војводине јесте голман Радослав Филиповић. Талентовани чувар мреже овог лета је трећи пут био у саставу сениорске репрезентације Србије током припрема, али га је повреда спречила да буде на голу на Светком купу. “Дневниково” признање примио је трећи пут у каријери.

Фото: Радослав Филиповић и Бранислав Пуношевац, фото: Дневник

„Свакако да ми свака награда пуно значи, као и до сада. За мене ово представља  подстрек за наставак доброг рада. У почетку ми је можда стварало притисак што сам један од носилаца игре Војводине, али временом сам стекао искуство, па на то сада гледам као на додатну мотивацију“, казао је Филиповић.   

Рукометаш Јовица Николић: Прави наследник бивших лауреата

Са непуних 17 година Јовица Николић једна је од најважнијих карика Рукометног клуба Војводина. Поред титуле првака државе ове године Николић је на Европском првенству за кадете проглашен за најбољег десног бека. Србија је шампионат завршила на осмом месту и изборила је визу за Светско првенство следеће године у Македонији. Заслужио је Николић и признање у виду првог позива за сениорску репрезентацију, али га је мања повреда спречила да се и придружи саставу селектора Ненада Перуничића.

Фото: Јовица Николић, фото: Дневник

„Задовољан сам овом годином и свим резултатима које сам постигао. Наравно, ова награда ми пуно значи и с обзиром на то каква имена су пре мене били лауреати представља мотив да радим и напредујем још више. Овај успех сам достигао својим радом, али и захваљујући клубу, управи и стручном штабу који су ми дали велику подршку“, изјавио је Николић.

dnevnikov izbor11
dnevnikov izbor10
dnevnikov izbor8
dnevnikov izbor7
dnevnikov izbor6
dnevnikov izbor5
dnevnikov izbor4
dnevnikov izbor3
dnevnikov izbor2
dnevnikov izbor

ОВОГОДИШЊИ ДОБИТНИЦИ

Атлетика

Ивана Шпановић (Војводина, Нови Сад)

Бициклизам

Вељко Стојнић (С – тим, Сомбор)

Бокс

Огњен Ђурђев (Војводина, Нови Сад)

Ватерполо

Радослав Филиповић (Војводина, Нови Сад)

Веслање

Душан Стефановић (Данубиус 1885, Нови Сад)

Гимнастика

Влада Раковић (СК Војводина, Нови Сад)

Дизање тегова

Тамаш Кајдочи (Спартак, Суботица)

Карате

Марина Радичевић (Задругар, Лазарево)

Кајак и кану

Марко Томићевић (Бечеј) и Миленко Зорић (Зорка, Шабац)

Кошарка

Јована Адамовић (КК 021, Нови Сад)

Куглање

Јасмина Анђелковић (Алимента, Нови Сад)

Одбојка

Давид Мехић (Војводина НС семе, Нови Сад)

Пливање

Чаба Силађи (Војводина, Нови Сад)

Рвање

Давор Штефанек (Спартак, Суботица)

Рукомет

Јовица Николић (Војводина, Нови Сад)

Стони тенис

Сабина  Шурјан (Нови Сад)

Стрељаштво

Марија Малић (Јединство, Стара Пазова)

Тенис

Ласло Ђере (Сента)

Фудбал

Емил Роцков (Војводина, Нови Сад)

Џудо

Јована Рогић (Славија, Нови Сад)

Шах

Никола Седлак (Спартак, Суботица)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести