Додељене Мајске награде, лауреати Јована Прековић, Горан Микец, ФСС...

БЕОГРАД: Највеће друштвено спортско признање у Србији - Мајске награде, додељене су данас у Народној скупштини.
с
Фото: FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs

Мајске награде традиционално додељује Спортски савез Србије најзаслужнијим спортистима, спортским савезима, организацијама, као и спортским стручњацима и новинарима.

Међу лауреатима у више категорија нашли су се Фудбалски савез Србије, у чије име су награду примили селектор фудбалске репрезентације Драган Стојковић Пикси, потпредседник ФСС Ненад Бјековић и генерални секретар Јован Шурбатовић, као и Спортски савез Прибоја, Теквондо клуб Галеб, каратисткиња Јована Прековић, Чонгор Барањ (куглање), спортски стручњак Горан Микец, директор Антидопинг агенције Милица Вукашиновић Весић...

Присутнима се обратио министар омладине и спорта Вања Удовичић, који је захвалио добитницима што су донели радост нацији и директно или индиректно утицали на боље резултате у српском спорту.

"Српски спорт обара рекорде у било ком спорту да се такмичи. Тимски дух је нешто што краси све нас, захваљујем свима вама што сте учинили да будемо поносни на вас, а данас после година изазова, сигурни смо да ћемо обарати још веће резултате", поручио је Удовичић.

Он је нагласио да ће се сви и даље трудити да оправдају поверење, а то је да Србија, како је истакао, са разлогом буде земља светских шампиона.

Једна од добитница и олимпијска шампионка, каратисткиња Јована Прековић рекла је за Танјуг да јој најновије признање показује величину постигнутог успеха.

"Изузетно сам срећна и срце ми је испуњено, јер сам на леп начин представила младим надама леп пут и пример како може из малог места да се дође до врха", рекла је каратисткиња из Аранђеловца.

Међу добитницима су и некадашњи боксер Мирко Пузовић који је примио Мајску награду за животно дело, као и спортски новинар Сашо Илијоски и српски параолимпијски спортски стрелац Здравко Савановић.

У име лауреата обратила се директорка Антидопинг агенције Милица Вукашиновић Весић, која је захвалила на великом признању и истакла да је Мајска награда била и остала значајно признање у свету спорта.

Председник Спортског савеза Давор Штефанек захвалио је спортистима за учешће у раду Скупштине и пожелео свима успешан рад.

Скупу је присуствовао и председник Народне скупштине Ивица Дачић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести