Додељене награде Спортског савеза Града Зрењанина: Ове године 27 добитника

Свечаност доделе годишњих признања Спортског савеза Града Зрењанина, 13. по реду, одржана је јуче у Барокној сали Градске куће.
nagrade sportski savez (1)
Фото: Награђени, фото: Град Зрењанин

Ове године признања су додељена у 11 категорија, а укупно је било 27 добитника, појединаца и спортских колектива. Награде су уручили представници спортских савеза Србије и Војводине, градски функционери и спортски радници.

Помоћник градоначелника Зрењанина Симо Салапура подсетио је на чињеницу да Зрењанин са правом носи епитет „град спортова“.

„Зрењанин има дугу и богату спортску традицију, а његови спортисти освојили су 22 олимпијске медаље. Међу њима је и Милорад Станулов, освајач медаља у Москви и Лос Анђелосу. Поред спортиста, имамо и мноштво успешних спортских радника у разним спортским институцијама“, нагласио је Салапура.

Он је посебно истакао да су у прошлој години спортисти у Зрењанин донели 49 медаља са официјелних међународних такмичења и 182 медаље са националних надметања. Освојили су и 94 медаље са Спортске олимпијаде школске омладине Војводине.

„Ми смо „град спортова“ и због чињенице да смо у 2018. и 2019. години определили више од 300 милиона динара за спортску инфраструктуру. А ових дана почела је реализација капиталног пројекта – изградње атлетског стадиона. Опредељена су и значајна средства за опремање Кристалне дворане. Показали смо се и као добри домаћини спортских такмичења, а ове године бићемо домаћини групе Д на Европском првенству у кошарци за жене“, подсетио је Салапура.

Председник Управног одбора Спортског савеза Града Зрењанина Рајко Петровић оценио је да је ово сада већ традиционална манифестација доделе признања Спортског савеза.

Фото: Град Зрењанин

„Имамо 262 чланице ове спортске организације, а сваке године придружују нам се нови чланови. На нама је да спортистима и колективима обезбедимо што бољу инфраструктуру и услове за рад, а на вама је да остварујете добре резултате“, поручио је Петровић зрењанинским спортистима.

У категорији спортиста у олимпијским спортовима и спортовима који су придружене чланице МОК-а, награђени су рвач Пролетера Виктор Немеш и каратисткиња Задругара Марина Радичевић (сениори), стонотенисер Баната Димитрије Левајац и каратисткиња Зрењанина Ања Миловановић (јуниори), као и одбојкаш Пролетера Лука Благојевић и каратисткиња Задругара Дуња Рајић (кадети).

У категорији спортиста из неолимпијских спортова награде су добили Светозар Гостојић из Аероклуба Зрењанин и Марина Ђекић из Клуба борилачких спортова Интернационал (сениори), као и јуниорски куглаши Баната и Кристала, Вук Бошков и Владана Обренић.

Међу екипама, награђени су сениори Рвачког клуба Пролетер и сениорке Куглашког клуба Кристал, јуниори Клуба малог фудбала САС и јуниорке Теквондо клуба Зрењанин.

Награде су примили и кадети Фудбалског клуба Раднички и кадеткиње Женског кошаркашког клуба Пролетер 023.

У категорији спортских стручњака - тренера награђен је Војислав Трајковић из Рвачког клуба Пролетер, најбољи спротски радник је Зоран Павловић из Женског одбојкашког клуба Клек МД, а најуспешнији стручњаци у спорту су Стојанка Лекић и Синиша Оњин.

За најбољег спортског судију је проглашен Никола Торбица (рвање), а у категорији спонзора донатора награђене су месне заједнице Елемир, Клек и Лазарево.

У категорији спортиста са инвалидитетом, признање је примио Иван Живков из Спортског клуба за децу и омладину са посебним потребама Хенди спорт, а у категорији пропагандиста Богољуб Грујић.

Посебна признања уручена су Стојану Попову, Славку Анђелову и Салми Карољу.

Награду за животно дело добио је Веселин Вучићевић из Веслачког клуба Зренекс 1995.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести