Долазе ли косовски каратисти у НС? Пријаве још месец дана..

БЕОГРАД:  Најкасније за месец дана биће познато да ли ће косовски каратисти учествовати на Европском првенству у Новом Саду, изјавио је данас председник Карате Савеза Србије Славољуб Пипер.
Karate Savez Srbije
Фото: Карате Савез Србије

Пипер је у изјави Танјугу истакао да још месец дана траје пријава за континентални шампионат и да тренутно не зна из којих земаља ће каратисти доћи у Србију, из више разлога, а један од њих су финансије."Сада није познато да ли ће косовски каратисти учествовати на Европском првенству у Новом Саду. Много се спекулише, али не постоји никаква одлука о доласку косовских каратиста. Пријава траје још месец дана и много тога може да се деси", рекао је Пипер Танјугу.

Он је додао да не постоји никаква препорука Владе Србије или министарства омладине и спорта око могућег наступа такмичара са Косова, након што је прошле недеље управо Влада забранила одржавање рукометног турнира за јуниорке за пласман на Светско првенство на коме је отказан дуел Србије и тзв. Косова.

"Не постоји никаква препорука, за сада могу сви да се пријаве. Ипак, има много фактора, на пример да ли је неки Савез платио котизацију Светској и Европској карате федерацији, у случају да није биће забрањено учешће њиховим каратистима".Пипер је подсетио да су косовски каратисти знали да пропусте неколико такмичења.

"Било је шампионата на којима косовски такмичари нису долазили, не знам из ког разлога, можда финансија. Карате је сиромашан спорт, али Србија може да се подичи да има најбољег борца света (Слободан Битевић прим. аут)", рекао је председник Савеза који може да се похвали тиме и што је Јована Прековић европски шампион.Уједно, демантовао је да је организатор Европског првенства у обавезу да истакне заставе учесника испред хотела у коме су смештени и такве наводе назвао смешним.

Европско првенство у каратеу за сениоре одржава се у Новом Саду од 9. до 13. маја.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести