Држава Звезди и Партизану од 2014. дала више од 4,4милијарде

БЕОГРАД: Држава је од 2014.године, закључно са сезоном 2019/20. године, финансијски помогла кошаркашке и фудбалске клубове Црвена звезда и Партизан у укупном износу више од 4,4 милијарде динара, рекао је министар финансија Синиша Мали.
fudbal zvezda partizan
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Он је новинарима у Београду прецизирао да је држава у том периоду КК Црвена звезда помогла са 1,626 милијарду динара, ФК Партизан са 899,4 милиона динара, КК Партизан са 1,217 милијарду динара, а ФК Црвена звезда 727 милиона динара.

Када саберете те цифре, то је укупно више од 4,4 милијарде динара које је држава издвојила преко разних предузећа, Града Београда, локалних самоуправа, министарства, Владе Србије за функционисање фудбалских и кошаркашких клубова Црвена звезда и Партизан, рекао је Мали.

Он је навео да разлог због којег је данас изнео ове податке, није да би се клубови свађали, већ да грађани Србије имају тачне податке и бројке и да виде колико држава подржава оба клуба са циљем да буду још бољи, остваре боље резултате и на прави начин представљају Србију.

Видите колико се трудимо да то буде уравнотежено на најбољи могући начин. У овом случају више новца је добио Партизан, а мање Црвена звезда у фудбалу. С друге стране, када је кошарка у питању, више је добила Црвена звезда, али је важно да грађани схвате да ћемо из године у годину подржавати ове клубове као што смо то чинили и до сада, казао је Мали.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести