Дудаш куглом преко 15 метара

Атлетски вишебојац Војводине и српски рекордер Михаил Дудаш први пут је куглом пребацио границу од 15 метара.
dudas
Фото: Youtube Printscreen

Мерио је 15,01 метара, што је његов лични рекорд, резултат на почетку сезоне који обећава пристојне домете у години великих такмичења, попут Олимпијских игара у Токију и Европског првенства у Паризу, две недеље по завршетку олимпијског спектакла. О форми једног од најбољих вишебојаца на континенту сведочи и резултат у скоку у вис, преко летвице на висини од 195 цм.

Дудаш је наступио ван конкуренције на јуниорском Првенству Војводине, одржаном у хали један Новосадског сајма, у зимском периоду прилагођеној атлетским такмичењима, са тартанском подлогом. На жалост, сениорско покрајинско првенство, планирано у дане претходног викенда, отказано је због малог броја пријављених атлетичара.

Иначе, 30-годишњи Михаил Дудаш у колекцији трофеја  има четири  европске и једну светску бронзу, освојене на Светском јуниорском првенству 2008. године, на европским првенствима млађих сениора 2009. и 2011. и у сениорској конкуренцији у дворани у седмобоју 2013.  и на отвореном у десетобоју 2016. године. На Светском првенству 2011. године освојио је шесто место.

 С. Р.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести